Σέρρες: ΝΑΙ γονέων, εκπαιδευτικών για τη φοίτηση προσφυγόπουλων

14:01 9/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί η έναρξη των μαθημάτων στο 6ο , 12ο και 13ο δημοτικά σχολεία και στο Μουσικό σχολείο για τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του πρώην ΚΕΓΕ Σερρών .

Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση στο 6ο Δημοτικό Σχολείο των Σερρών, παρουσία των Διευθυντών Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σερρών, Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων καθώς και εκπαιδευτικών .
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Συντονιστής εκπαίδευσης προσφύγων κ. Τζίκας

και η εκπρόσωπος Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, που έχει αναλάβει το συντονισμό των δομών υποδοχής και εκπαίδευσης για την Κ. Μακεδονία κ. Παπαδοπούλου. Παρά το γεγονός πως η απόφαση ήταν ναι και πως τα παιδιά είναι καλοδεχούμενα στα σχολεία , εκφράστηκαν προβληματισμοί από τους γονείς , κυρίως για θέματα υγιεινής και εμβολιασμών, αλλά μετά την ενημέρωση από τους προϊσταμένους , οι όποιες ενστάσεις κάμφθηκαν.
Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Δ/ντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξενοφών Παπασταμόπουλος είπε πως οι επιφυλάξεις που εκφράστηκαν έχουν αρθεί, μετά τη σαφή και επαρκή ενημέρωση που έγινε και πως σχετικά με τον προβληματισμό που εκφράστηκε εάν θα επιβαρυνθούν οι σχολικές μονάδες από την επιπλέον λειτουργία τις απογευματινές ώρες για τα προσφυγόπουλα, ο κ. Παπασταμόπουλος είπε πως υπάρχει η διαβεβαίωση του Υπουργείου Παιδείας ότι τα λειτουργικά έξοδα έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου το Υπουργείο Παιδείας μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και των άλλων Οργανισμών που στηρίζουν την εκπαίδευση των προσφύγων.
Σήμερα στις 5 το απόγευμα θα γίνει αντίστοιχη ενημερωτική συνάντηση στο 13ο δημοτικό σχολείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα