Γ. Κατσιαντώνης: Άμεσες επιπτώσεις και για τη χώρα μας η εκλογή Τραμπ

13:31 9/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την εκτίμησή του ότι η εκλογή Τραμπ θα έχει άμεσες επιπτώσεις και για τη χώρα μας, έκανε Γιώργος Κατσιαντώνης, βουλευτής Λάρισας με την Ένωση Κεντρώων.

Ο κ. Κατσιαντώνης που διετέλεσε βουλευτής με τους Δημοκρατικούς στην πολιτεία Νέο Χαμσάιρ στις ΗΠΑ μιλώντας στο δίκτυο θεσσαλίας της ΕΡΤ, εκτίμησε ότι «Την πρώτη επίπτωση για τη χώρα μας θα τη δούμε άμεσα. Στην προγραμματισμένη επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου

στην Αθήνα Μπαράκ Ομπάμα στα μέσα Νοεμβρίου, «φεύγει» από την ατζέντα του Αμερικανού προέδρου το θέμα στήριξης των ΗΠΑ για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους.»

«Τις επιπτώσεις για την οικονομία, το πώς θα ασκηθεί η εξωτερική πολιτική και πώς θα διαμορφωθούν οι γεωστρατηγικές συμμαχίες, θα πρέπει να περιμένουμε να τα δούμε, εκτιμώ όμως, ότι δεν θα υπάρξουν δραματικές αλλαγές τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης Τραμπ.» ανέφερε ο Γιώργος Κατσιαντώνης.

Ο κ. Κατσιαντώνης απέδωσε την ήττα των Δημοκρατικών κυρίως στο γεγονός ότι μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων τους και κυρίως της νεολαίας απείχε από τις εκλογές, αφού δυσαρεστήθηκαν με το γεγονός ότι τι χρίσμα δόθηκε στη Χίλαρι Κλίντον τελικά και όχι στον άλλο υποψήφιο Μπέρνι Σάντερς.

Keywords
Τυχαία Θέματα