Παιανία: Με 65 θέσεις κενές λειτουργεί ο ξενώνας ασυνόδευτων παιδιών

20:08 11/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ενάμιση μήνα μετά την έναρξη λειτουργίας του, το Κέντρο Προστασίας Ασυνόδευτων Παιδιών στην Παιανία, Περιβολάκι φιλοξενεί μόλις 35 προσφυγόπουλα, ενώ έχει τη δυνατότητα να στεγάσει 100 παιδιά.
Το παραπάνω κατήγγειλε ο πρόεδρος της αρμόδιας για τη λειτουργία του ξενώνα ΜΚΟ, Γιατροί του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα.

Όταν έχουμε παιδιά που είναι στο δρόμο, στα κέντρα φιλοξενίας, στα αστυνομικά τμήματα και τις φυλακές,

γιατί να έχουμε κενές θέσεις;, διερωτήθηκε ο κ. Κανάκης και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα αυτό έχει να κάνει και με την εξέλιξη της χρηματοδότησης των προγραμμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πώς θα ζητήσουμε χρήματα από τις Βρυξέλλες, τη στιγμή που υπάρχουν τόσες κενές θέσεις;.

Το ΕΚΚΑ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν μπορούν χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά να είναι στο δρόμο και να υπάρχουν άδειοι ξενώνες, συμπλήρωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Γραφείου Ελλάδας, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), Δανιήλ Εσδράς.

Παρών στη συνέντευξη τύπου ήταν ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικών Παρεμβάσεων του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), Χρήστος Χομπάς, ο οποίος επιχείρησε να απαντήσει στις παραπάνω καταγγελίες. Ο κ. Χομπάς παραδέχθηκε ότι στον ξενώνα φιλοξενούνται μόλις 35 παιδιά, ωστόσο διευκρίνισε ότι για εμάς έχει 70 παιδιά, καθώς έχουμε εκδώσει ήδη άλλα 35 έντυπα για τοποθέτηση παιδιών. Αναμένεται δηλαδή να φτάσουν άλλα 35 παιδιά στον ξενώνα τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες. Από τη στιγμή όμως που εκδίδεται ένα έντυπο, το ΕΚΚΑ δεν μπορεί να κάνει τίποτα περαιτέρω για να επισπεύσει τη διαδικασία. Μετά αναλαμβάνει ο εισαγγελέας, ο φορέας παραπομπής, ο φορέας συνοδείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα