Κομοτηνή: Ετοιμάζονται για τις γιορτές οι καταστηματάρχες

19:38 11/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Φορά τα γιορτινά της η αγορά της Κομοτηνής. Σιγά –σιγά οι καταστηματάρχες, κάνοντας τη δική τους προσπάθεια να αντιστρέψουν το κλίμα, προσπαθούν να δημιουργήσουν γιορτινή ατμόσφαιρα λίγο πιο νωρίς.

«Προς τα τέλη του Νοεμβρίου όλες οι βιτρίνες θα είναι στολισμένες προσδοκώντας ότι έτσι θα αλλάξει η διάθεση όλων και των καταστηματαρχών και των ίδιων των καταναλωτών» δηλώνει ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, ο κος Γιώργος Κασάπης σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στις τάξεις των καταστηματαρχών. «Ποιο είναι

το σημαντικότερο;» ρωτάμε τον έμπειρο επαγγελματία «Το βασικότερο είναι ότι ο κόσμος δεν έχει να διαθέσει χρήματα. Και επίσης η φορολόγηση είναι πολύ υψηλή. Είναι πολύ μεγάλος βραχνάς!» δηλώνει σπεύδοντας να τονίσει ότι αυτό αφορά την πλειοψηφία των καταστηματαρχών.

«Πονοκέφαλος οι αγορές στη Βουλγαρία»

Μεγάλη πληγή για την τοπική αγορά της Κομοτηνής είναι η επιλογή πολλών ντόπιων να κάνουν τις αγορές τους στην γειτονική αγορά της Βουλγαρίας. «Βρίσκουν προϊόντα χαμηλότερου κόστους, αλλά και χαμηλότερης ποιότητας. Καλώς ή κακώς οι γείτονες μας υστερούν. Την ποιότητα που έχουν τα ελληνικά προϊόντα δεν μπορούν να την πετύχουν τα βουλγαρικά» υποστηρίζει ο κος Κασάπης προσθέτοντας ότι τα ποιοτικά, βουλγαρικά προϊόντα είναι κι εκείνα εξίσου ακριβά.

«Καλό είναι ο καταναλωτής να προτιμάει τον τόπο του. Εδώ θα αναζητήσει δουλειά, εδώ φορολογείται, εδώ καλείται να αφήσει τον δικό του οβολό. Αν στηρίξουμε την αγορά και τις ελληνικές επιχειρήσεις, θα βοηθήσουμε και τη χώρα μας να βγει από αυτή την κατάσταση. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και στον τουρισμό. Γιατί επταήμερες μαθητικές εκδρομές εκτός συνόρων; » αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής προσθέτοντας «Είναι ντροπή! Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Να βάλουμε όλοι τώρα πλάτη.»
Φώτο:Γιώργος Κασάπης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα