Κομοτηνή: Μαθήματα Μαχητικών Τεχνών

18:45 11/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Διδάσκονται μεθόδους αυτοάμυνας κι επιβολής επί του αντιπάλου, πειθαρχία, υπομονή και αυτοάμυνα. Αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου Μαχητικών Τεχνών «ΔΙΑΣ Budo Academy» και δάσκαλοι που έχουν να επιδείξουν μεγάλες επιτυχίες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. 170 αθλητές από 4-5 ετών έως πολύ μεγαλύτεροι, που εκπροσωπούν την Κομοτηνή με τον καλύτερο τρόπο. «Εκτός από τις αθλητικές επιδόσεις μας ενδιαφέρουν πολύ και τα δρώμενα της πόλης» δηλώνει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΔΙΑΣ

BUDO Academy κα Κατερίνα Ιωαννίδου.

Εκεί, στον νέο χώρο, στην Οδό Φρουρίου 11, με υπεύθυνο γυμναστή τον Αλέξανδρο Παρασίδη προετοιμάστηκαν για τη συμμετοχή τους, για 5η συνεχόμενη χρονιά, στο Κύπελλο Θράκης, κερδίζοντας την πρωτιά! «Οι αθλητές μας πάνω από όλα προσπαθούμε, εκτός από το να μαθαίνουν πολεμικές τέχνες, να έχουν πειθαρχία και να είναι καλά παιδιά στην κοινωνία» δηλώνει ο κος Παρασίδης.

Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά Καράτε, Ζίου Ζίτσου, Ιάιντο, Αϊκίντο κ.α. ήταν άλλωστε εννέα ετών, όταν ξεκίνησε έχοντας ως βάση το Ζίου Ζίτσου. Τα χρόνια κύλησαν, η εμπειρία του πια είναι μεγάλη. Όπως πολλά και τα μαθήματα που πήρε «Πάρα πολλά μαθαίνει κανείς ασχολούμενος με τις πολεμικές τέχνες. Αποκτά υγεία, αυτοπεποίθηση, πειθαρχία» δηλώνει κι αποκαλύπτει ότι υπάρχουν πολλά μικρά παιδάκια με εξαιρετικό ταλέντο, τα οποία αν συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά, θα πετύχουν σημαντικές διακρίσεις. «Απαιτείται πειθαρχία, υπομονή, υποταγή. Είναι λίγο δύσκολο να δουλεύεις με μικρά παιδιά. Θέλει χρόνο. Μεγαλώνοντας το παιδί αλλάζει, γίνεται πιο πετυχημένο, πιο υπεύθυνο.»

Μαθήματα αυτοάμυνας

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες στην Κομοτηνή, που παρακολουθούν μαθήματα αυτοάμυνας. «Πολλές γυναίκες ζητάνε να μάθουν, περιμένουν, όμως, ότι θα είναι κάτι εύκολο. Θέλουν να μάθουν πολεμικές τέχνες, αλλά δεν θέλουν να ιδρώσουν» δηλώνει χαριτολογώντας ο κος Παρασίδης σημειώνοντας ότι ήδη είκοσι γυναίκες, παρακολούθησαν, κάθε Σάββατο, μαθήματα αυτοάμυνας. Φέτος λειτουργεί τμήμα γυναικείας αυτοάμυνας δρόμου, χωρίς πρωταθλητισμό, στολές κ.α. που δυσκολεύουν « Διδάσκονται απλές τεχνικές δρόμου».

Οι γονείς και οι προπονητές στηρίζουν τους αθλητές

Όσον αφορά στη στήριξη που έχουν και ο δήμος και άλλοι φορείς η κα Ιωαννίδου σημειώνει πως τόσο ο Δήμος, όσο και άλλοι φορείς, προσπαθούν με τα πενιχρά μέσα να βοηθήσουν όσο μπορούν. «Κατανοούν ότι ο αθλητισμός είναι αυτός που ανεβάζει την πόλη μας ψηλά. Τέτοιες οργανώσεις είμαι απαραίτητες και πρέπει να τις στηρίζουμε. Θα μπορούσαν να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο αθλητές για τους οποίους υπήρχε η δυνατότητα να προκριθούν και να λάβουν μέρος στα ευρωπαϊκά και στα παγκόσμια πρωταθλήματα, έχοντας ελπίδες για πολύ καλές εμφανίσεις, αλλά δυστυχώς λόγω οικονομικών συγκυριών δεν κατόρθωσαν να το πετύχουν. Ο δικός μας ο Σύλλογος μπορεί και έως ένα βαθμό στηρίζει, πάντα όμως χρειάζεται επιπρόσθετη βοήθεια από την πολιτεία. Οι αθλητές που διαπρέπουν συνήθως στηρίζονται από τους γονείς και τους προπονητές, αυτή είναι γενική αλήθεια σε όλο το χώρο του ελληνικού αθλητισμού».

Αναφερόμενη δε στα οφέλη που αποκομίζει η ίδια ως αθλήτρια σημειώνει «Είναι ωραίο να είσαι μέλος μιας ομάδας. Γλυκό και τρυφερό να κάνεις προπόνηση ηλικιακά με ανθρώπους που είναι πολύ μικρότεροι από εσένα και να σ’ αποδέχονται ως μέλος της ομάδας. Όμορφο να έρχεσαι σε επαφή με τη νέα γενιά και να βλέπεις ότι έχεις ακόμη πολλά κοινά» καταλήγει συνεχίζοντας τις προσπάθειες εκμάθησης μαχητικών τεχνών.
Φώτο:Φωτογράφος: Κατερίνα Ιωαννίδου –Αλέξανδρος Παρασίδης Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα