Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – Ας κάνουμε τη ζωή μας πιο «πράσινη»!

08:07 5/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα αφιέρωμα στο περιβάλλον έχει νόημα μόνο όταν συμβάλλει στο να «σκύψουμε» πάνω στο περιβαλλοντικό πρόβλημα του πλανήτη και να ασχοληθούμε σοβαρά με όλα εκείνα που απειλούν το σπίτι μας (δηλαδή τον πλανήτη που μας φιλοξενεί). Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η 5η Ιουνίου, μία ημέρα ενημέρωσης και αφύπνισης του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Ας είναι μια μέρα που θα ξανασκεφτούμε από την αρχή τη σχέση μας με το περιβάλλον !

Της Τζένης Χαραλαμπίδου

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται

κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Η παγκόσμια κλιματική αλλαγή, η τρύπα του όζοντος, η μόλυνση των υδάτων, η ρύπανση του αέρα και το ενεργειακό ζήτημα απαιτούν μεγάλες αποφάσεις που θα αλλάξουν ριζικά τη ζωή μας. Εξάλλου, τα περιβαλλοντικά ζητήματα χρειάζονται επειγόντως «πράσινη» συνείδηση από τον καθένα μας και παγκόσμιες πολιτικές στρατηγικές.

Ο πλανήτης αλλάζει θερμοκρασία

Κατά το παρελθόν, το κλίμα της γης έχει μεταβληθεί πολλές φορές ως αποτέλεσμα φυσικών αιτιών. Τα τελευταία χρόνια όμως, οι αλλαγές που παρατηρούνται οφείλονται κυρίως στη συμπεριφορά του ανθρώπου και τις ποικίλες δραστηριότητές του.

Τα τελευταία 1.000 χρόνια, η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια της Γης ακολούθησε ανοδική πορεία, γεγονός που προβληματίζει τους επιστήμονες.

Keywords
Τυχαία Θέματα