«Μάγεμα η φύσις» – Η νέα σειρά εκπομπών κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ2

06:44 5/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η νέα σειρά 10 εκπομπών «Μάγεμα η φύσις», με θέμα το περιβάλλον και την επιβεβλημένη προστασία του, κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 22:00, στην ΕΡΤ2, με παρουσιάστρια τη δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα.

Επιστημονικός σύμβουλος της σειράς, καθώς και συμμετέχων στα επεισόδια, θα είναι και ο ακαδημαϊκός, καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης

και Αθηνών, Χρήστος Ζερεφός.

Στη σειρά θα συμμετέχουν με εμβόλιμες συνεντεύξεις τους διεθνείς προσωπικότητες, καθώς και Ελληνες ακαδημαϊκοί. Επίσης, θα περιλαμβάνονται δημοσκοπήσεις με καίρια ερωτήματα προς τον κόσμο, απορίες, τις οποίες θα διατυπώνουν μικρά παιδιά, αρχειακό υλικό, όπως και αναγνώσεις -από διακεκριμένους ηθοποιούς- ποιημάτων, θεατρικών έργων και ιστορικών μαρτυριών, που σχετίζονται με το περιβάλλον.

Ο τίτλος της σειράς προέρχεται από το στίχο του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού, από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους»:

«Μάγεμα η φύσις κι’ όνειρο στην ομορφιά και χάρη/

Η μαύρη πέτρα ολόχρυση και το ξερό χορτάρι/…»

Παρουσίαση-αρχισυνταξία-δημοσιογραφική επιμέλεια: Βίκυ Φλέσσα.

Επιστημονικός σύμβουλος της σειράς: Χρήστος Ζερεφός (ακαδημαϊκός, καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Αθηνών).

Keywords
Τυχαία Θέματα