Άτυχος ο Ολυμπιακός έχασε 6-4 στον τελικό του Champions League στο πόλο

23:18 4/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έφτασε στη πηγή αλλά δεν μπόρεσε να πιεί νερό ο Ολυμπιακός που ηττήθηκε στον τελικό του Champions League στο πόλο από την Γιούγκ Ντουμπρόβνικ με 6-4.

Οι «ερυθρόλευκοι» εγκλωβίστηκαν στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία των παιχτών της Γιούνγκ, ενώ ο τερματοφύλακας της κροατικής ομάδας Μπίγιατς με καθοριστικές αποκρούσεις στέρησε από τον Ολυμπιακό

κρίσιμα γκολ. Οι παίχτες του Θοδωρή Βλάχου είχαν επιπλέον αντίπαλο στον τελικό το άγχος κυρίως στην επίθεση όπου έμειναν χαμηλά στο σκορ.

Χαρακτηριστικό της επιθετική δυστοκίας των «ερυθρόλευκων» το γεγονός ότι ο Βλαχόπουλος μία ημέρα μετά τον επιθετικό οίστρο του (4 γκολ στον ημιτελικό με την Τσόλοτσνι) περιορίστηκε σήμερα στο ένα γκολ.

Η «ερυθρόλευκη» άμυνα είχε την τιμητική της στο πρώτο οκτάλεπτο της αναμέτρησης. Οι Πειραιώτες κράτησαν ανέπαφη την εστία τους στα πρώτα επτά λεπτά, ο Πάβιτς «έβγαλε» σπουδαίες αποκρούσεις, αλλά με εξαίρεση το τέρμα του Μουρίκη ο Ολυμπιακός ήταν αναποτελεσματικός στην επίθεση, με αποτέλεσμα οι Κροάτες να ισοαφαρίσουν σε 1-1 στα 50΄΄, στην τρίτη προσπάθεια τους στον παίκτη παραπάνω…

Οι Κροάτες είχαν ευκαιρίες από τα 5 μέτρα στα πρώτα λεπτά του δευτέρου οκταλέπτου, αλλά τα περισσότερα «βρήκαν» στα «ερυθρόλευκα» δοκάρια. Την ίδια στιγμή ο Φουντούλης έδινε περίπου τρία λεπτά πριν το ημίχρονο και πάλι προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 2-1, αλλά η ελληνική ομάδα «πλήρωσε» κάποια «νεκρά» διαστήματα στην άμυνα, με αποτέλεσμα η Γιουνγκ να κλείσει το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 3-2.

Στο τρίτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός ισοφάρισε γρήγορα σε 3-3, ο Πάβιτς «σκέπασε» το τέρμα του, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» σπατάλησαν διαδοχικές επιθέσεις, με τους Κροάτες να το εκμεταλλεύονται στο έπακρο και να «μπαίνουν» στον… επίλογο του αγώνα στο +1 (4-3). Στο τελευταίο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός ισοφάρισε και πάλι σε 4-4 με τον Βλαχόπουλο, αλλά μέχρι εκεί… Οι Κροάτες ανέβασαν στροφές, ο Ολυμπιακός υπέπεσε σε σωρεία λαθών και δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει την Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, η οποία σφράγισε την επιτυχία με υπερπολύτιμο πέναλτι στα 11΄΄ για τη λήξη, πρωταθλήτρια Ευρώπης με 6-4.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Γιουγκ):

Keywords
Τυχαία Θέματα