Ορεστιάδα: Ενίσχυση με προσωπικό και υλικοτεχνική κάλυψη της Αστυνομικής Διεύθυνσης ζητά η ΣΕΥΑΟ

11:42 15/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την άμεση κάλυψη των περίπου 50 κενών οργανικών θέσεων που έχουν καταγραφεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, ώστε να ενισχυθούν τα υποστελεχωμένα Αστυνομικά Τμήματα, Τμήματα Ασφαλείας και οι Υπηρεσίες Διαβατηριακού Ελέγχου, ζητά με επιστολή της προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, η τοπική Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΣΕΥΑΟ).

Παράλληλα επισημαίνεται ότι ενώ έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν νέες υπηρεσίες όπως το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών, Κέντρο Επαφής στο Καπετάν Αντρέεβο Βουλγαρίας, Κέντρο Πρώτης Υποδοχής( Κ.Υ.Τ) και Κινητή Αστυνομική Μονάδα (Κ.Α.Μ)

, η στελέχωσή τους , έγινε αποκλειστικά από το υπάρχον προσωπικό της Διεύθυνσης, που είχε ως αποτέλεσμα , την περαιτέρω αποδυνάμωση των υπολοίπων υπηρεσιών της. Επιπλέον, η ΣΕΥΑΟ, ζητά από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, να μεριμνήσει για την οικονομική κάλυψη που αφορά στην προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού, αναλώσιμων και καθαριότητας, έξοδα τα οποία πληρώνουν από τη τσέπη τους οι αστυνομικοί , σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης, Ηλία Ακίδη. «Πως θα προσφέρουμε το αγαθό της ασφάλειας στον πολίτη , όταν δεν το έχουμε εμείς οι ίδιοι» είπε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, ο κ. Ακίδης ο οποίος κατήγγειλε ότι πρόσφατα ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε περιστατικό, όπου ρόδα περιπολικού που βρισκόταν εν κινήσει, «έφυγε» από τη θέση της, χωρίς ευτυχώς να προκληθεί ατύχημα. Τέλος , με νέα επιστολή της η Ένωση , καλεί τους βουλευτές του νομού να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα που θα επιφέρουν την μισθολογική υποβάθμιση των αστυνομικών , όπως είπε ο πρόεδρος της ΣΕΥΑΟ, υπογραμμίζοντας ότι θα υπάρξει εκπροσώπηση και στην διαμαρτυρία που προγραμματίζουν οι ένστολοι, στις 22 του μήνα, στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα