Σουφλί: «Το λιμάνι της Θες/κης το πλησιέστερο για μεταφορά Εβρίτικων προϊόντων», λέει ο πρ. ΕΕΒΕΣ Αντ. Δεληπούλιος

11:16 15/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η δυνατότητα μεταφοράς προϊόντων από επιχειρήσεις της περιοχής προς μεγάλα καταναλωτικά κέντρα, μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης ή του σιδηροδρόμου, θα έδινε νέα δυναμική στην ανάπτυξη τους, εκτιμά ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών, εμπόρων Σουφλίου και Περιφέρειας, Αντώνης Δεληπούλιος.

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη επιχειρηματικότητας χωρίς έργα υποδομής. Αυτές είναι δύο έννοιες που πάνε μαζί» είπε στην ΕΡΤ

ο κ. Δεληπούλιος, τονίζοντας ότι το πλησιέστερο λιμάνι για να μεταφέρει κάποιος επιχειρηματίας, από τον Έβρο, τα προϊόντα του , είναι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ή του Βόλου, ενώ είναι ανύπαρκτη η εξυπηρέτηση μέσω σιδηροδρόμου. Επίσης σημείωσε ότι οι τιμές των παραγόμενων προϊόντων επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο , σε σχέση με άλλους νομούς, με τη συνεχόμενη αύξηση κυρίως των τιμών διοδίων αλλά και εξαιτίας των φόρων που επιβάλλονται συνεχώς. Αναφορικά με την οικονομική επιβίωση των τοπικών επιχειρήσεων , υποστήριξε ότι για να είναι κάποιος φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερος θα πρέπει να έχει συγκεκριμένο κύκλο εργασιών και οι «κυβερνώντας τα έχουν καταφέρει έτσι ώστε ότι και να κάνει κανείς δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα εχθρικό καθεστώς».

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη: Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα