Αλεξανδρούπολη: Μιχ Αμοιρίδης «αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τον Τουρισμό»

10:33 15/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυξημένη θα είναι η τουριστική κίνηση στην περιοχής μας για το 2017 από όλη την Ευρώπη. Την εκτίμηση αυτή έκανε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αρμόδιος για θέματα τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Aνατολικής Μακεδονίας και Θράκης Μιχάλης Αμοιρίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Αμοιρίδη σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με εκπροσώπους τουριστικών Οργανισμών ,αλλά και αεροπορικών εταιρειών από Σκανδιναβικές χώρες ,επιβεβαιώθηκε η ανοδική πορεία που υπάρχει προς την περιφέρεια με κυρίαρχο προορισμό την Θάσο. «Αποφασίσαμε να δουλέψουμε

παράλληλα φέτος έτσι ώστε το 2018 να διατηρηθεί και να ενδυναμωθεί αυτός ο προορισμός, ενώ θέσαμε ως αίτημα ότι, επιθυμούμε να καταστούν προορισμοί με διανυκτερεύσεις η Αλεξανδρούπολη , η Σαμοθράκη ,και η Καβάλα» είπε ο κ. Αμοιρίδης και πρόσθεσε : «τον Ιούνιο αναμένεται να επισκεφτούν και να ξεναγηθούν στην περιοχή κορυφαία στελέχη από Σκανδιναβικές χώρες της εταιρείας Ving. «Στόχος της Π-ΑΜΘ είναι να αναπροσαρμόσει το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής και να καταστήσει την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε«τουριστικό προορισμό αριστείας,» είπε ο κ. Αμοιρίδης και διευκρίνισε:« η ΑΜ-Θ δεν είναι ένας προορισμός μαζικού τουρισμού όπως είναι η ΚρήτηΡόδος ,αλλά ένας προορισμός που μπορεί να έχει ήπια τουριστική ανάπτυξη και αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα που έχουμε έναντι άλλων αναγνωρισμένων προορισμών ότι, έχουμε διατηρήσει την αυθεντικότητα ,τόσο πολιτιστικά, γαστρονομικά, αλλά και σαν κοινωνία,» και κατέληξε : «τα κυρίαρχα που πρέπει να βασιστούμε είναι ο πολιτισμός ,η φύση, ο ξεχωριστός χαρακτήρας του τόπου και όλα αυτά συνθέτουν έναν προορισμό ο οποίος έχει ήπια τουριστική ανάπτυξη και μπορεί να προσελκύσει κόσμο υψηλής ποιότητας και επιπέδου.»

Συντάκτης :Όλγα Ορφανίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα