Ο Τσίπρας σε «ενοικιαζόμενους» εργαζομένους της Εθνικής

15:36 1/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Σφοδρή επίθεση σε κυβέρνηση και τροϊκα με αφορμή τις εξελίξεις στα εργασιακά εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας σε υπαλλήλους που εργαζονται με καθεστώς "μισθωμένης" εργασίας στην Εθνική Τράπεζα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξεφρασε την ανησυχία του για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
και τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα.

Με αφορμή λοιπόν τον τρόπο υπολογισμού του κατώτερου μισθού, με τον υπουργό Εργασίας να έχει πλέον την δυνατότητα να αποφασίσει για το ύψος του, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για κατάργηση από σήμερα των εθνικών συλλοιγκών συμβάσεων, προσθέτοντας πως τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, επιχειρούν να μετατρέψουν το εργασιακό καθεστώς στη χώρα σε συγκρίσιμο μέγεθος με αυτό της Ανατολικής Ευρώπης, Βουλγαρίας και Ρουμανίας.

Στόχος όπως είπε, του ΣΥΡΙΖΑ, αν γίνει κυβέρνηση είναι να επαναφέρει τις προ μνημονίου εργασιακές ρυθμίσεις, να αποδομήσει την εργασιακή ζούγκλα που δημιουργείται στη χώρα αλλά και αν επαναφέρει τον κατώτερο μισό στα προ μνημονίου επίπεδα.

Διέβλεψε τρομακτικές πιέσεις το επόμενο διάστημα στον τραπεζιικό τομέα και εκδήλωσε την ανησυχία του για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που όπως είπε έχει διαφημιστεί ως η σωτήρια λύση, ενώ όπως είπε η επίσκεψη της τρόικας εμπεριέχει τον κίνδυνο να μην είναι μια ανοιξιάτικη εκδρομή αλλά να εγκυμονεί κινδύνους για νέους εκβιασμούς.

Η χώρα, όπως είπε, έχει ήδη πέσει στα βράχια απαιτείται αλλαγή πορείας, και κάλεσε το λαό να αντισταθεί. Αυτός, είπε, είναι ο μόνο ρεαλιστικός δρόμος απέναντι στις εξελίξεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα