Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει χάσει τη στρατηγική του ενόραση, τόνισε ο Π. Σκουρλέτης

11:26 16/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Εμείς στις δεδομένες συνθήκες κάνουμε και πράγματα τα οποία κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα τα κάναμε, θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε το κόμμα εκείνο το οποίο που δεν έχει χάσει τη ψυχή του, έχει τη στρατηγική του ενόραση» τόνισε από το Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης ο υπουργός Ενέργειας και Τεχνολογίας Πάνος Σκουρλέτης στα πλαίσια της ομιλίας του εν όψει του 2ου Συνεδρίου του κόμματος που θα γίνει τον Οκτώβριο στις εγκαταστάσεις του TAE KWO DO.

Ο κ. Σκουρλέτης κατά τη διάρκεια της ομιλίας

του, έκανε έναν γενικό απολογισμό της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ . Μας έλαχε να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρότερα προβλήματα της χώρας είπε ο κ. Σκουρλέτης . Αν δεν υπήρχε το δημοψήφισμα με το 62%, θα είχε επιβληθεί ένα πιο σκληρό σχέδιο, αλλά η δύναμη του δημοψηφίσματος έδωσε το δικαίωμα στο Αλέξη Τσίπρα να διαπραγματευτεί.

Ως θετικό χαρακτήρισε και τον απολογισμό της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της ενέργειας, θύμισε ότι ανατράπηκε ο νόμος που είχε ψηφιστεί για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και προέβλεπε πώληση του 65%, ακυρώθηκε ο νόμος για την μικρή ΔΕΗ και δίνεται μια λυσσαλέα μάχη να μην πουληθεί το 17% της ΔΕΗ, που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣαμαράΒενιζέλου Ο υπουργός συμπλήρωσε πως λόγω των συμφωνιών που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η χώρα παίζει γεωστρατηγικό ρόλο στον τομέα της ενέργειας.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ανέφερε :
«Είμαστε η σύγχρονη αριστερά, η αριστερά του αιώνα μας και της εποχής που πιστεύει στο σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία. Αυτός είναι ο φάρος που πρέπει να μας οδηγεί στα βήματά μας και στην καθημερινή μας πρακτική. Σε αυτή τη προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς και όλοι απο τη θέση τους μπορούν να βάλουν πλάτη».

Keywords
Τυχαία Θέματα