«Πυρά» Αλέφαντου: Ανεπίτρεπτο για Ολυμπιακό, δράμα Στραπατσόνι!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τους αγώνες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο Europa League σχολιάζει με το γνωστό πληθωρικό του στιλ ο Νίκος Αλέφαντος. Γράφει για το τι πρέπει να διορθώσει ο Μπέντο και ποια ήταν τα μεγάλα λάθη του τριφυλλιού.

Tο άρθρο του Νίκου Αλέφαντου όπως δημοσιεύτηκε στο sportdog.gr

Ήταν

μια βραδιά που έγιναν τέρατα και σημεία. Εγώ δεν περιμένω εφημερίδες για να κάνω κριτική, την κριτική την κάνω στον Σινάνογλου αμέσως μετά τα ματς κάθε βράδυ και εκείνος στέλνει το κείμενο το πρωί γιατί έτσι επιθυμεί το σάιτ.

Ξεκινάω με τον Ολυμπιακό. Χωρίς να πιάσει απόδοση πήρε ένα διπλό από μία μέτρια ομάδα που δύσκολα κάνει γκολ. Αυτοί είχαν μία υπεροχούλα και μετά το 20λεπτο ο κανονικός Ολυμπιακός θα μπορούσε να τους βάλει κι άλλα γκολ. Δεν είχαν κυνηγούς αυτοί να απειλήσουν τον Ολυμπιακό.

Δε μου αρέσει η επιλογή του Μπέντο να έχει αυτήν την τριάδα μπροστά και από πίσω τους τον Μαρίν. Ο Μαρίν είναι ντριμπλαδοράκος αλλά μακριά από το γκολ. Αν δείτε το βιογραφικό του καταλαβαίνετε. Ο Σεμπά δεν σκοράρει. Ο άλλος, ο Νορβηγός, ο εξτρέμ, που πήραμε είναι καλός παίκτης αλλά δεν είναι γκολτζής. Ο Ιντέγε με εξαίρεση το ματς με τη Βέροια δεν έχει δείξει ικανότητα στο γκολ εδώ και πολύ καιρό. Ε, δεν μπορείς να έχεις έξω από την 11άδα τον πρώτο σου σκόρερ και κορυφαίο στο πρωτάθλημα, τον Φορτούνη! Βάλε τον Μαρίν στα άκρα.

Και επίσης δεν μου αρέσει να είναι όλη η ομάδα ξένοι. Εγώ είμαι αυτός που έχω πει επανειλημμένως ότι δεν καίγομαι για τους Έλληνες, δεν με ενδιαφέρουν οι Έλληνες, δεν τους πιστεύω ως παίκτες. Το θέμα όμως είναι ποιοι Έλληνες. Γουστάρω πολύ Φορτούνη, γουστάρω πολύ και Καπίνο, νέο Μανταλόζη τον έχω αποκαλέσει. Γουστάρω και τους δύο μικρούς τον Ρέτσο και τον Μανθάτη ο οποίος σα να εξαφανίστηκε, αμαρτία, είναι παικταράς. Δεν επιτρέπεται ο Ολυμπιακός να μην έχει ούτε ένα ελληνόπουλο στην 11άδα. Ο Μαρινάκης βέβαια είναι μεγάλος πρόεδρος και δεν παρεμβαίνει στο έργο του προπονητή. Έτσι λειτουργούν οι σοβαρές ομάδες. Όμως δεν μου αρέσει αυτή η εικόνα στην 11άδα.

Σε δύσκολα ματς ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί προσωπικές ενέργειες και γκολ προσωπικά. Αυτά που μπορούν να του δώσουν ο Φορτούνης και ο Τσόρι.

Επίσης, ένα θέμα που είχα θίξει και στο πρόσφατο παρελθόν είναι ότι τα χαφ δεν πρεσάρουν. Ούτε των Ελβετών τα χαφ πίεζαν, ούτε τα δικά μας. Κι αν συνεχιστεί αυτό θα πέφτει όλο το βάρος στα σέντερ μπακ τα οποία είναι γνωστό ότι έχουν προβλήματα στο χώρο. Παίρναμε εμείς ανενόχλητοι την μπάλα στο κέντρο, την έπαιρναν όμως και οι αντίπαλοι ανενόχλητοι. Κανένα πρέσινγκ. Αν παίξεις έτσι με δυνατό αντίπαλο θα σε καταπιεί.

Εν πάση περιπτώσει, ο Ολυμπιακός έχει χρόνο να τα διορθώσει αυτά γιατί είναι νέα ομάδα και γιατί επίσης από αυτόν τον όμιλο θα περάσει. Δεν μπορούν αυτές οι ομάδες του ομίλου να σταματήσουν τον Ολυμπιακό.

Αντίθετα ο Παναθηναϊκός ήταν ένα δράμα του Στραπατσόνι. Ούτε ήξερε τι έκανε. Παίζεις με τον Άγιαξ ο οποίος ήταν πολύ καλός αυτή τη φορά, με γρήγορα νέα παιδιά, και βάζεις 3 στόπερ εκ των οποίων οι δύο είναι μαούνες, αργοί, ο Ιβάνοφ και ο Κουτρουμπής. Είχαν και τον Μέστο σε τραγική μέρα, ο δε Λεντέσμα, έλα ρε με τον Λεντέσμα, σας τα έχει πει ο Αλέφαντος όταν οι άλλοι τον αποθεώνανε, πολύ αργός. Που να προλάβει τους γρήγορους αντιπάλους, τους έβλεπε μόνο στα κόρνερ και στα φάουλ! Δεν υπήρχε Λεντέσμα στο γήπεδο.

Ήταν και ένας απαράδεκτος Γουακάσο, απείθαρχος, καθώς και ο Ζέκα που είναι μόνο για να τρέχει και να κόβει. Και έβαλε τον Λουντ σε έναν ρόλο να γελάς, να γίνεται δεύτερος φορ πίσω από τον Μπεργκ, κάτι που δεν μπορεί διότι δεν έχει τεχνική, δεν στρίβει. Εντελώς μόνος ξέμενε μπροστά ο Μπεργκ που ήταν ο μόνος υπολογίσιμος παίκτης μαζί με τον καταπληκτικό Χουλτ.

Ο Στραματσόνι το έχασε το ματς. Όπως και κάθε δύσκολο ματς πέρσι με τις αλλαγές του το έχανε. Δεν βοηθούσε την ομάδα. Ενώ φαινόταν ότι ο Άγιαξ θα ισοφάριζε, δεν διόρθωνε τίποτα ο Στραπατσόνι. Ήθελες παίκτες στα χαφ, έβγαζε μάτι αυτό. Και όταν έγινε το 1-2 μπήκαν μέσα ο Βιγιαφάνες με τον Λέτο οι οποίοι όμως δεν βοήθησαν. Λάθη επί λαθών και απειθαρχίες ο Παναθηναϊκός. Κάρτες, φασαρίες, πέναλτι, ό,τι θες έκαναν, ευτυχώς που από ένα σημείο και μετά τα έπιανε ο Στιλ στις γωνίες, και το πέναλτι έπιασε αλλά κοιμήθηκαν οι αμυντικοί.

Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ δύσκολο να περάσει, αυτή η ήττα θα του κοστίσει πολύ. Σε κανένα ματς δεν έχει δεδομένη νίκη, ούτε μέσα με Σταντάρ Λιέγης και Θέλτα, ούτε έξω με Άγιαξ, Σαντάρ Λιέγης και Θέλτα. Ο Άγιαξ ήταν πολύ καλύτερος από τα ματς με τον ΠΑΟΚ που τον είχα δει, του έδωσε όμως το δικαίωμα και ο Στραπατσόνι.

ΠΑΟΚ δεν είδα λόγω της ίδιας ώρας με τον Παναθηναϊκό, ματιές έριξα μόνο, δεν ήταν άσχημο το 0-0 με τη Φιορεντίνα. Δυνατή ομάδα έχει φτιάξει ο ΠΑΟΚ, υπολογίσιμη για το πρωτάθλημα, θα είναι σκληρό καρύδι. Έκαναν όμως ένα μεγάλο λάθος: Δεν πήραν σεντερφοράρα.

Το άρθρο «Πυρά» Αλέφαντου: Ανεπίτρεπτο για Ολυμπιακό, δράμα Στραπατσόνι! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα