Μ. Θεοδωράκης: «Εδώ που φτάσαμε, εκεί που μας φτάσανε χρειάζεται επανάσταση»

08:11 5/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον παγκόσμια αναγνωρισμένο Κρητικής καταγωγής δημιουργό Μίκη Θεοδωράκη τίμησαν χθες τα Χανιά, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΜ. «Εδώ που φτάσαμε, εκεί που μας φτάσανε χρειάζεται επανάσταση», ανέφερε ο ίδιος ο συνθέτης στην ομιλία του, που καταχειροκρότησαν οι εκατοντάδες πολίτες που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα της εκδήλωσης.

KODAK Digital Still Camera

Στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις αναλλοίωτες αξίες όπως ο Πολιτισμός, η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Αλληλεγγύη, και κάλεσε όλους τους Έλληνες σε επανάσταση

ενάντια σε όλα όσα τους καταδυναστεύουν: ««Πρέπει να ξέρετε ότι η χώρα μας είναι αυτάρκης. Η γη μας είναι πλούσια οι θάλασσες μας εύφορες. Τα βουνά και οι θάλασσες μας έχουν δώρα. Η χώρα μας δεν είναι μόνο αυτάρκης αλλά και πλούσια. Και για αυτό έχουν πέσει όλοι πάνω μας να μας φάνε», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στην 40λεπτη ομιλία του, ο Μίκης αναφέρθηκε και στα παιδικά του χρόνια στην παρουσία του στην Κρήτη, στους αγώνες των κρητικών για την ελευθερία, καθώς και στη δύσκολη περίοδο της επταετίας της χούντας».
Keywords
Τυχαία Θέματα