Λύση η συνεργασία στα «κόκκινα δάνεια»

16:06 5/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα κόκκινα δάνεια είχαν επιχειρηματίες του νομού στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Λάρισας με ομιλητή τον σύμβουλο επιχειρήσεων της Ergoteam κ. Ευάγγελο Γιομπλιάκη ο οποίος τους ενημέρωσε για τα βήματα που υποχρεούνται να ακολουθούν οι τράπεζες σε περίπτωση ληξιπρόθεσμης οφειλής καθώς και τις λύσεις που ενεργοποιεί ο κώδικας υπέρ του δανειολήπτη, που θα συνεργαστεί με την τράπεζα για τη διευθέτηση

του ζητήματος.


Σε δηλώσεις του για το επίμαχο θέμα ο κ. Γιομπλιάκης δήλωσε:
«Τα γεγονότα είναι ραγδαία, καθημερινά γίνονται νομοθετήματα για το πώς θα διευθετηθούν όλα αυτά τα δάνεια και δει τα ληξιπρόθεσμα, δηλαδή τα «κόκκινα».

Μέσα σ’ αυτόν τον κυκεώνα των εξελίξεων είναι υποχρεωμένοι όλοι οι δανειολήπτες να δημιουργήσουν εκείνες τις συνθήκες του «συνεργάσιμου δανειολήπτη» ώστε να μπορέσουν να αποπληρώσουν τακτικά τις προηγούμενες οφειλές για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων. Το Ε.Κ.Τ. από τα 103 δισεκατομμύρια θέλει το 40% να μειωθεί οπότε μέχρι το 2019 όλοι οι δανειολήπτες θα πρέπει να δουν αν μπορούν να αποπληρώσουν και σε τι ποσοστό ώστε να μπορέσουν να διατηρήσουν τις περιουσίες τους.
Οι τρόποι είναι να υπαχθούν στις ρυθμίσεις, στον κώδικα δεοντολογίας που έχει ψηφιστεί, να αποπληρώνουν σταδιακά τις υποχρεώσεις τους ώστε να γλυτώσουν τους πλειστηριασμούς, την εκποίηση της περιουσίας τους ή τη διαγραφή.

Οποιοσδήποτε δανειολήπτης θελήσει να κάνει ρύθμιση πρέπει να πάει διαβασμένος. Θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει όλα του τα στοιχεία για να μπορέσει να διαπραγματευτεί έναντι της τράπεζας, θα πρέπει να έχει προτάσεις να καταθέσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα