Τα άτομα με αναπηρία στον 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης

15:42 5/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι άνθρωποι με αναπηρία, οι συνοδοί τους και οι φορείς κοινωνικής προσφοράς που τους στηρίζουν, θα δώσουν έντονο κοινωνικό χαρακτήρα στον 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 8 Οκτωβρίου. Η συμμετοχή τους στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας,

θα είναι μαζική για άλλη μια χρονιά και θα στείλει ισχυρό μήνυμα ζωής.

Στο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της διοργάνωσης συμμετέχουν 50 ιδρύματα και οργανώσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων δημιούργησαν τις δικές τους ομάδες δρομέων (running teams) και για κάθε εγγραφή θα λάβουν μέσω της Οργανωτικής Επιτροπής το ποσό των 5 ευρώ, ως οικονομική ενίσχυση του έργου που επιτελούν.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (ΣΕΕΔΑ) στηρίζει μέσα από την συμμετοχή του την πρώην πρωταθλήτρια της υδατοσφαίρισης, της κολύμβησης και του τριάθλου, Μαρία Σαμπανίδου, η οποία υπέστη βαρύ εγκεφαλικό και βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης, ενώ αρκετοί από τους Χορηγούς της διοργάνωσης ενισχύουν με δράσεις τους επιλεγμένες κοινωνικές δομές και φορείς κοινωνικής προσφοράς, συμβάλλοντας και εκείνοι στον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του Protergia 5ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης.
Το δικό τους, ξεχωριστό χρώμα θα δώσουν για ακόμη μία φορά τα μέλη του «Περπατώ», που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση με χειρήλατα αγωνιστικά αμαξίδια. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για πέμπτη συνεχή χρονιά ο “Νυχτερινός” ανοίγει την αγκαλιά του για να μας υποδεχτεί στο δεύτερο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Θεσσαλονίκης και ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας. Επτά μέλη μας θα συμμετάσχουν με χειρήλατο αγωνιστικό αμαξίδιο στον Ημιμαραθώνιο και τρία στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ.», δήλωσε εκ μέρους του «Περπατώ» ο Μιχάλης Ραγκούσης.
Η εκκίνηση του ημιμαραθωνίου θα δοθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου με τη δύση του ηλίου στις 18:45, ενώ η εκκίνηση του Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5 χλμ στις 21:15. Οι διοργανωτές έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν πάνω από 20.000 δρομείς.

Τον 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο θα μεταδώσει απευθείας η ΕΡΤ3.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα