Μνημόνιο συνεργασίας υπ. Εργασίας-ΕΛΤΑ για την εξυπηρέτηση των πολιτών

16:06 5/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Από την Παρασκευή θα αρχίσουν να αποστέλλονται στους συνταξιούχους τα ενημερωτικά σημειώματα για την αναπροσαρμογή των επικουρικών τους συντάξεων, στο πλαίσιο συνεργασίας του υπουργείου Εργασίας με τα ΕΛΤΑ για την υλοποίηση δράσεων με κοινωνικό όφελος.

Εξυπηρέτηση πολιτών σε απομακρυσμένες περιοχές

Στόχος της συμφωνίας είναι να δημιουργηθεί ένα μεγάλο δίκτυο εξυπηρέτησης των πολιτών και στήριξης όλων, και ιδιαίτερα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Ειδικότερα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν:

Να διερευνήσουν τη δυνατότητα
ανάπτυξης σε καταστήματα των ΕΛΤΑ, σημείων εξυπηρέτησης/ενημέρωσης των ασφαλισμένων (ΚΕΑ).Να εξετάσουν τη διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών, για θέματα ΟΑΕΔ, σε σημεία όπου δεν υπάρχουν αντίστοιχα γραφεία εξυπηρέτησης, μέσω των καταστημάτων των ΕΛΤΑ.Την υλοποίηση κοινών δράσεων επικοινωνίας, ενημέρωσης και προώθησης της υπηρεσίας «Εργόσημο», τόσο προς τους εργαζόμενους, όσο και ως προς τους εργοδότες, για τις δυνατότητες εξυπηρέτησής τους από το πανελλαδικό δίκτυο των ΕΛΤΑ.Να διερευνηθεί η δυνατότητα ανάπτυξης δράσεων υποστήριξης του έργου των ανταποκριτών ΟΓΑ από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, σε συνεργασία με τον ΟΓΑ και την ΚΕΔΕ.Την ενημέρωση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων της χώρας, με την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών και, ειδικότερα, τη δωρεάν αποστολή επιστολών. Στο πλαίσιο αυτό, συμπεριλαμβάνεται η αποστολή ενημερωτικών επιστολών στους συνταξιούχους για το ύψος της νέας επικουρικής σύνταξης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι στόχος είναι να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών με κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή του το ευρύτερο δημόσιο.

«Υπάρχουν πόλεις, νησιά που δεν έχουν ΟΑΕΔ. Θα πρέπει εκεί τα ΕΛΤΑ, όπως ήδη κάνουν οι Δήμοι, να παρέχουν τις σχετικές υπηρεσίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος, η πρώτη άμεση εκδήλωση της συνεργασίας, θα είναι η μαζική αποστολή των επιστολών προς τους συνταξιούχους που έχουν αναπροσαρμογή στην επικουρική τους σύνταξη, ώστε ο καθένας απ’ αυτούς να πληροφορηθεί υπεύθυνα και έγκυρα πώς διαμορφώνεται η νέα επικουρική σύνταξή του, και να διαλυθεί αυτό το «νέφος» της παραπληροφόρησης.

Υπογράμμισε δε, ότι η ΗΔΙΚΑ διαβεβαιώνει ότι έχει τη δυνατότητα να στέλνει γύρω στις 80.000 επιστολές κάθε μέρα.

«Στο πλαίσιο της κοινωνικής τους αποστολής και ως πρώτο δείγμα εφαρμογής αυτής της συμφωνίας, τα ΕΛΤΑ δέχθηκαν να μην έχει κόστος για το υπουργείο Εργασίας η αποστολή των επιστολών αυτών», δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ερωτηθείς για τα πρόσφατα επεισόδια που σημειώθηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων, ο υπουργός Εργασίας σχολίασε: «Κάθε άνθρωπος που είναι στο δρόμο και διεκδικεί τα δικαιώματά του, εγώ το θεωρώ κέρδος για την κοινωνία. Πάντα με τους αγώνες κατακτιούνται όλα τα δικαιώματα».

Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα