Λέσβος: Παράταση φορολογικών υποχρεώσεων για τις καταστροφές από τη θεομηνία

13:35 8/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί από το Υπουργείο Οικονομικών η παράταση φορολογικών υποχρεώσεων για επιχειρήσεις και φορολογούμενους της Λέσβου, ως μέτρο ανακούφισης του νησιού μετά τις εκτεταμένες φυσικές καταστροφές που υπέστη πρόσφατα.

Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί, παρατείνεται η πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών, φυσικών και νομικών προσώπων, που έχουν την κύρια κατοικία ή έδρα τους στη Λέσβο, ενώ για τον ίδιο λόγο παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων βεβαιωμένων οφειλών. Ακόμα, αναστέλλεται η είσπραξη των βεβαιωμένων

και ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σε επικοινωνία του με τον Υπουργό Οικονομικών Αλέξη Χαρίτση στην αρχή της εβδομάδος ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης έλαβε τη διαβεβαίωση πως το μέτρο μπορεί να παρθεί για τη Λέσβο και ότι το υπουργείο είναι θετικό προς μια τέτοια κατεύθυνση.

Το μέτρο εφαρμόζεται σε περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης μετά από σχετικό αίτημα της Περιφερειακής Αρχής προς το Υπουργείο Οικονομικών. Το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε άμεσα από την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και σήμερα αναμένεται η σχετική υπουργική απόφαση.

Ρεποπρτάζ: Ηλίας Μαραβάς

Keywords
Τυχαία Θέματα