Λέσβος: Από 1η Ιουλίου η δακοκτονία

12:23 29/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκινά την 1η Ιουλίου, η δακοκτονία στη Λέσβο. Συγκεκριμένα, από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου ανακοινώθηκε ότι η Πρώτη Γενική Διαβροχή κατά του Δάκου της Ελιάς στο νησί της Λέσβου, θα γίνει την Παρασκευή 1η Ιουλίου, εκτός από τη Δημοτική Κοινότητα Αγίας Παρασκευής στην οποία θα ξεκινήσει την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016.

Προκειμένου να επιτευχθεί η προστασία της ελαιοπαραγωγής της Λέσβου, θα πρέπει τόσο οι εμπλεκόμενοι φορείς, όσο και οι ελαιοπαραγωγοί να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος

της Δακοκτονίας.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου ζητά από τους ελαιοπαραγωγούς να επιδείξουν ενδιαφέρον, ώστε να ενημερωθούν για την ημερομηνία ψεκασμού των ελαιοκτημάτων τους από τις ανακοινώσεις των Δημοτικών- Τοπικών Κοινοτήτων και τους αρχιεργάτες της περιοχής τους, να παρακολουθούν τους ψεκασμούς και να διευκολύνουν την είσοδο των συνεργείων στα περιφραγμένα ελαιοκτήματα.

Επίσης τονίζει ότι, οι βιοκαλλιεργητές θα πρέπει να φροντίσουν για την ύπαρξη των πινακίδων σήμανσης στα ελαιοκτήματά τους και να τοποθετήσουν παγίδες στα ελαιόδενδρα εφόσον υπάρχει καρπός.

Ακόμη, ζητά ο Δήμος, οι Δημοτικές Ενότητες, οι Συνεταιρισμοί και οι Αγροτικοί Σύλλογοι, να ενδιαφερθούν από την πλευρά τους, έτσι ώστε να διευκολύνουν την καλή λειτουργία των συνεργείων (π.χ. παροχή νερού, συντήρηση αγροτικών δρόμων, ανακοινώσεις κλπ).

Τέλος, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου τονίζει ότι από την πλευρά της θα καταβάλει τη μέγιστη προσπάθεια, «όπως άλλωστε κάθε χρόνο, για την ομαλή διεξαγωγή της φετινής διαδικασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα