Ιωσήφ ο βατοπεδινός με την Κυριακάτικη Σημερινή

Την Κυριακή 3 Ioυλίου, η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ, κυκλοφορεί την έκδοση ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ-ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ με αφορμή την επερχόμενη γιορτή του.

Μιά έκδοση 528 σελίδων για τη βιογραφία, τα θαύματα, τις θεραπείες, τις διδαχές και τις τρομερές προφητείες του Γέροντα με το αιώνιο χαμόγελο.
Ο Γέροντας Ιωσήφ Βατοπεδινός, γεννήθηκε το 1920 στην Κύπρο, μόνασε αρχικά

στην ιστορική μονή του Σταυροβουνίου και στη συνέχεια πήγε στο Άγιον Όρος. Ο Γέροντας Ιωσήφ προέλεγε με ανατριχιαστική ακρίβεια τα μελλούμενα, που είναι όλα όσα τώρα αρχίζουν να συμβαίνουν γύρω μας….

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ…
Τα χαράματα της 1ης Ιουλίου εξέπνευσε ο μοναχός Ιωσήφ Βατοπεδινός. Η κοίμηση ενός μοναχού για τον ίδιο είναι κάτι το ευχάριστα αναμενόμενο.

Όλη του η ζωή ήταν μια προετοιμασία θανάτου, με τη συνεχή μνήμη του θανάτου, την ακράδαντη πίστη για την αιώνια ζωή, την ατελεύτητη χαρά των ουρανών.

Ο μοναχός Ιωσήφ γεννήθηκε το 1920 στην Κύπρο. Αρκετά νέος πήγε να μονάσει στην ιστορική μονή της μεγαλονήσου, το Σταυροβούνι. Στη συνέχεια πήγε στο Άγιον Όρος και κατευθύνθηκε στην υπακοή του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστή (+1959), που ασκήτευε με μια μικρή συνοδεία στα σπήλαια της σκήτης της Μικράς Αγίας Άννης. Κατόπιν τνο ακολούθησε στη Νέα Σκήτη. Μετά την οσιακή κοίμηση του γέροντά του απέκτησε δική του συνοδεία. Έζησε κατά διαστήματα στην Κύπρο, τη μονή Κουτλουμουσίου, το Σιμωνοπετρίτικο Κελί του Ευαγγελισμού στις Καρυές και τέλος στο Βατοπέδι.

Υπήρξε μοναχός δραστήριος, δυνατός, αγωνιστής, μελετηρός και γλυκομίλητος. Έγραψε βιβλία διδακτικά και ψυχωφελή. Κατά τον ηγούμενο της Σιμωνόπετρας ήταν ένθεος και πάντοτε μιλούσε ζωηρά για την αγάπη του Θεού. Μαζί με τους παράδελφούς του Χαράλαμπο Διονυσιάτη και Εφραίμ Φιλοθεΐτη δημιούργησαν μεγάλες και καλές συνοδείες, που έφεραν μια ανανέωση στον μοναχισμό.

ΤΙΜΕΣ ΠΑΚΕΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 03/07:
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΟΚ! €3
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΟΚ! &ΟLIVE €3,50
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΟΚ! &ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟ €8
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΟΚ! &ΟLIVE &ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟ €8,50

Keywords
Τυχαία Θέματα