Λέσβος: 3,5 χιλιάδες μόνιμοι διορισμοί φέτος στο ΕΣΥ- Κίνητρα για 311 περιφερειακά ιατρεία

19:18 10/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η περίοδος της απαξίωσης και της διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας έχει τελειώσει τόνισε από τη Μυτιλήνη ο Υπουργός Υγείας Ανδρέα Ξανθός ανακοινώνοντας την πρόσληψη 3,5 χιλιάδων μόνιμων θέσεων ιατρών και λοιπού προσωπικού μέχρι τέλος του χρόνου. Ήδη η πρώτες 985 προσλήψεις έχουν ολοκληρωθεί και το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν στα νοσοκομεία και ακολουθεί η πρόσληψη 2.440 μόνιμων θέσεων από τις οποίες οι 760 θα είναι γιατροί. Δεν καλύπτονται τα κενά που ξεπερνούν τις 25.000 είπε ο κύριος Ξανθός αλλά σιγά σιγά

με τις δυνατότητες που υπάρχουν αναδιοργανώνεται το σύστημα.

Ο κύριος Ξανθός ανακοίνωσε ακόμα ένα πρόγραμμα για την παροχή οικονομικών κινήτρων σε 311 απομακρυσμένα περιφερειακά ιατρεία ανά τη χώρα όπου θα επιδοτούνται με 400 ευρώ χρήματα στο χέρι , οι γιατροί που θα τοποθετούνται εκεί , για τη Λέσβο αφορά 15 ιατρεία. Όπως είπε δεν είναι αρκετό αφού 17.000 νέοι επιστήμονες είναι στο εξωτερικό αλλά το επόμενο διάστημα το υπουργείο επεξεργάζεται δέσμη μέτρων για την προσέλκυση και παραμονή γιατρών στο ΕΣΥ.

Όσον αφορά το Βοστάνειο νοσοκομείο Μυτιλήνης ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε τη μετατροπή δύο κενών οργανικών θέσεων ιατρών του νοσοκομείου σε νευροχειρουργούς προκειμένου να μη χάσει το νησί τους δύο εξαίρετους επιστήμονες που στελεχώνουν τη νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου αλλά οι συμβάσεις τους λήγουν σε λίγους μήνες, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα βοηθήσει να ενισχυθεί το νοσοκομείο με τα ποσά που είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του.

Επισκέφθηκε το ΠΕΔΥ Μυτιλήνης το πρώτο στη χώρα με 24ωρη λειτουργία όπου εξήρε την παραδειγματική προσφορά των εργαζομένων ιδιαίτερα στο προσφυγικό ζήτημα .

Keywords
Τυχαία Θέματα