Ζάκυνθος-Π.Ι.Ν.: Με τον πρέσβη της Σλοβακίας συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης

19:17 10/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον Πρέσβη της Σλοβακίας στην Ελλάδα Peter Michalko υποδέχθηκε χθες στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Ο Πρέσβης της Σλοβακίας-σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της ΕΡΤ Ζακύνθου- αναφέρθηκε στη σχέση των δύο χωρών, που συνδέονται με τη γέννηση του Χριστιανισμού στη χώρα του και την γραφή και την αλφάβητο στην πρώτη φάση της σλαβικής ιστορίας, την οποία και οφείλουν στους Έλληνες

ιεραπόστολους Κύριλλο και Μεθόδιο.
Ο κ. Michalko, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα 8 χρόνια, τα 4 από τα οποία ως πρέσβης της χώρας του και μιλά την Ελληνική γλώσσα, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον πολιτισμό των Ιονίων Νήσων, ειδικά για τη μουσική, ενημερώνοντας τον Περιφερειάρχη για την πρόθεσή του να δημιουργήσει γέφυρες με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, προκειμένου να υπάρξει ανταλλαγή και συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού και της ιστορίας.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης τον ενημέρωσε για τα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα της Ιόνιας γης, όπως το λάδι, το κρασί, το μέλι και τα προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας, που ήδη εξάγονται στο εξωτερικό.
Όσον αφορά στον τουρισμό ο κ.Γαλιατσάτος δήλωσε την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση απευθείας πτήσεων που συνδέουν την Κέρκυρα με την Μπρατισλάβα, γεγονός που αναμένεται να αυξήσει το ενδιαφέρον Σλοβάκων για να επισκεφθούν τα Ιόνια Νησιά και δήλωσε ότι ήδη οι επισκέπτες από τη Σλοβακία δείχνουν ενδιαφέρον για τουρισμό, κυρίως στην Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο.
Τέλος υπήρξε ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές για την εξέταση συνεργασίας ή και αδελφοποίησης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με αντίστοιχη Περιφέρεια της Σλοβακίας με σκοπό τη συνεργασία και τις ανταλλαγές στο εμπόριο, τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα