Κοζάνη: Το Ορυχείο Μαυροπηγής, ακολουθεί αυστηρά την εγκεκριμένη από το αρμόδιο Υπουργείο τεχνική μελέτη Εκμετάλλευσης

09:22 21/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την δική του απάντηση στις δηλώσεις του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη σχετικά με αστοχίες, ευκαιριακή εκμετάλλευση και επικινδυνότητα στο Ορυχείο Μαυροπηγής έδωσε το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας. Τονίζει ότι το Ορυχείο Μαυροπηγής, λειτουργεί από τον Οκτώβριο 2002 και ακολουθεί αυστηρά την εγκεκριμένη από το αρμόδιο Υπουργείο τεχνική μελέτη Εκμετάλλευσης καθώς επίσης και τις εγκεκριμένες Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και τους αντίστοιχους Περιβαλλοντικούς Όρους λειτουργίας. Η συμβολή του Ορυχείου στο ισοζύγιο

του Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας είναι καθοριστική με το ορυχείο να έχει όμως σοβαρές γεωτεχνικές ιδιαιτερότητες. Για τον λόγο αυτό, τονίζεται στην ανακοίνωση του ΛΚΔΜ πέραν των βασικών μελετών, έχουν εκπονηθεί επιπρόσθετες ειδικές γεωτεχνικές και υδρογεωλογικές μελέτες σε συνεργασία με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πολυτεχνείο Κρήτης, σύμφωνα με τις οποίες αναπτύσσεται το Ορυχείο.

Επιπλέον από το 2010 γίνεται συστηματική και καθημερινή παρακολούθηση, με τα πλέον σύγχρονα μέσα, των μικρο-μετακινήσεων στο πρανή του με γνώμονα την ασφάλεια του Ορυχείου και του Οικισμού Μαυροπηγής. Επισημαίνεται επίσης ότι οι όποιες καθυστερήσεις υπήρξαν στην ανάπτυξη του Ορυχείου Μαυροπηγης οφείλονται στις αντιδράσεις των κατοίκων ενώ η καθυστέρηση στην μετεγκατάσταση του Οικισμού σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται στην ΔΕΗ αλλά σε παράγοντες εκτός της Επιχείρησης. Συμπερασματικά καταλήγει η ανακοίνωση το Ορυχείο Μαυροπηγής λειτουργεί με γνώμονα την καθημερινή ασφάλεια του προσωπικού και του εξοπλισμού του.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Keywords
Τυχαία Θέματα