Στη Βουλή σήμερα ο προϋπολογισμός – Σκληρή διαπραγμάτευση στα εργασιακά

09:20 21/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το απόγευμα κατατίθεται στη Βουλή ο προϋπολογισμός για το 2017, μετά τη συμφωνία για τα δημοσιονομικά που επιτεύχθηκε στις διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Όπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, στον προϋπολογισμό θα υπάρχει πρόβλεψη για πλήρη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, ύψους 760 εκατ. ευρώ.

Επίσης θα υπάρχει και

ένα κονδύλι ύψους 300 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των κοινωνικών παρεμβάσεων σε υγεία και παιδεία, ενώ θα προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα λίγο πάνω από το 1,8% του ΑΕΠ «για λόγους ασφαλείας».

Τα εργασιακά

Στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης ανοικτό παραμένει το εργασιακό, με την Έφη Αχτσιόγλου να δηλώνει λακωνικά «συνεχίζουμε» μετά τη χθεσινή διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.
Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, με την πλευρά του ΔΝΤ να ζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Διαπραγμάτευσης συνέχεια

Αλλεπάλληλες συναντήσεις θα έχουν σήμερα τα στελέχη της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, στο πλαίσιο της β’ αξιολόγησης, με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, την αγορά ενέργειας, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, τη φορολογική διοίκηση κ.ά.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, το σημερινό πρόγραμμα των συναντήσεων διαμορφώνεται, επί του παρόντος, ως εξής:
10:00 Αγορές προϊόντων
11:30 Χρηματοπιστωτικά
13:30 Δικαιοσύνη
14:30 Ενέργεια
15:30 Αποκρατικοποιήσεις
16:30 Διαφθορά
17:30 Φορολογική διοίκηση

Σχετική είδηση: Έκλεισε το δημοσιονομικό – Κατατίθεται στη Βουλή ο προϋπολογισμός (video)
Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα