Κοζάνη: Ο 1ος Δρόμος Αγάπης από μαθητές

10:25 21/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν στα άτομα με Αυτισμό , καθώς και την έμπρακτη ηθική και υλική υποστήριξη, στον έρανο που διεξάγεται με τις «Κιβωτούς Συμμετοχής», για την εκπαιδευτική δομή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αυτισμό της πόλης και την ενεργοποίηση εθελοντών, διοργανώνεται ο 1ος Δρόμος Αγάπης.

Ο Δρόμος Αγάπης θα περιλαμβάνει μια συμβολική διαδρομή, από την πλατεία ΣΚ’ΡΚΑΣ προς το Καμπαναριό του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου , όπου και θα καταλήξουν μαθητές εκπαιδευτικοί

και συμμετέχοντες. Μετά τον τερματισμό θα πραγματοποιηθεί συναυλία από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας. Την εκδήλωση διοργανώνει την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, στις 11.30 το πρωί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Παιδιών με Αυτισμό Κοζάνης και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας. Στο Αγώνα αγάπης θα συμμετέχει πλήθος μαθητών των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, με τον γενικό συντονισμό της του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Κοζάνης, συνεπικουρούμενο από τους γυμναστές των σχολικών μονάδων της πόλης της Κοζάνης, ενώ τις δράσεις στην αφετηρία έχουν αναλάβει οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Κοζάνης.

Εν τω μεταξύ σήμερα Τετάρτη στις 12:30 το μεσημέρι, στην πλατεία της ΣΚΡ΄κας, μαθητές του 6ου Γυμνασίου Κοζάνης με την καλλιτεχνική καθοδήγηση του κοζανίτη φοιτητή της σχολής Κάλων Τεχνών Δημήτρη Καλημέρη, θα φιλοτεχνηθούν τα πανό της Αφετηρίας και του Τερματισμού του 1ου Δρόμου Αγάπης της πόλης, για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κέντρου δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με Αυτισμό, του συλλόγου γονέων και φίλων ατόμων με Αυτισμό Κοζάνης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη –Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα