Αλ. Τσίπρας: «Ως το τέλος της τετραετίας θα έχουν ξεκινήσει ΒΟΑΚ και αεροδρόμιο»

09:13 21/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει θετικά, έγκαιρα και χωρίς νέα μέτρα μετά το 2018» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες το βράδυ σε ανοικτή εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου.
Ο πρωθυπουργός, που πραγματοποιεί από χθες διήμερη περιοδεία στην ανατολική Κρήτη, συναντάται με τοπικούς φορείς και παραγωγικές τάξεις. Στον

πρώτο σταθμό της περιοδείας του, χθες το πρωί στην Περιφέρεια, όπου είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, τόνισε ότι είναι πολιτική βούληση της κυβέρνησης μέχρι το τέλος της τετραετίας, το 2019, να έχουν ξεκινήσει και προχωρήσει τα δύο μεγάλα έργα του νησιού, ο Βόρειος Οδικός Άξονας και το αεροδρόμιο Καστελλίου. Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, έχει ήδη εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων του ΒΟΑΚ και στόχος είναι μέσα στο 2018 να έχει ξεκινήσει το έργο. Για το έργο του διεθνούς αεροδρομίου Καστελλίου ανέφερε ότι θα ξεκινήσει εντός του 2017.

Στη Λότζια

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και τη Λότζια, όπου είχε συνάντηση με το δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, στον οποίον ανακοίνωσε την πρόθεση παραχώρησης της χερσαίας ζώνης του Ηρακλείου στον δήμο. Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσουν οι απαραίτητες εργασίες για την αναβάθμιση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» και πως θα χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα αντικατάστασης των πεπαλαιωμένων δικτύων της ΔΕΥΑΗ.

Στη Μεσαρά

Το μεσημέρι βρέθηκε στις Μοίρες, όπου είχε συνάντηση με το δήμαρχο Φαιστού, Γιώργο Αρμουτάκη και στη συνέχεια είχε σύσκεψη με αγροτικούς και κτηνοτροφικούς φορείς. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ώριμο το έργο της εκτροπής του Πλατύ ποταμού και δήλωσε ότι θα δώσει εντολή στους αρμόδιους υπουργούς για την εξασφάλιση χρηματοδότησης ώστε να προχωρήσει. Αργότερα επισκέφθηκε τη Γέργερη, όπου έγινε δεκτός με μαντινάδες, κεράσματα και κρητικούς χορούς. Μιλώντας στους τοπικούς φορείς προανήγγειλε διορθωτικές παρεμβάσεις στον «Καλλικράτη».

Keywords
Τυχαία Θέματα