Κοζάνη: Νέα εποχή και καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού των ορεινών περιοχών μέσα από τα ευρυζωνικά δίκτυα

11:38 25/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέα εποχή έρχεται σε απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές με την λειτουργία και εφαρμογή των νέων ευρυζωνικών δικτύων στο πλαίσιο του προγράμματος Rural μέσου του οποίου θα ευεργετηθούν 3700 οικισμοί και 500.000 κάτοικοι όπως ανέφερε ξεκινώντας την διήμερη περιοδεία του στην Δυτική Μακεδονία ο Υπουργός ψηφιακής πολιτικής κ. Νίκος Παπάς. Οι χαμηλές ταχύτητες στο Ίντερνετ που δημιουργούσαν όλα τα τελευταία χρόνια μια ανάσχεση ως προς την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη αποτελούν παρελθόν και ένα νέο επαρκές και υψηλής ταχύτητας δίκτυο θα αποτελέσει κίνητρο για την εγκατάσταση επιχειρήσεων και

την αναβάθμιση παροχής υπηρεσιών στην υγεία και παιδεία. Χαρακτήρισε το έργο, προϋπολογισμού 160 εκ. ευρώ, εμβληματικής σημασίας καθώς η χώρα ήταν πολύ πίσω στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και η ανάπτυξη των ευρυζωνικών δικτύων των κρίσιμων αυτών υποδομών θα πρέπει να οδηγήσει στην πλήρη αξιοποίηση τους.

Το κρίσιμο πάντως σημείο, διευκρίνισε ο ίδιος είναι να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος με μερικότητα έργων και κατασπατάληση πόρων. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης ανακοίνωσε την δημιουργία μιας ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ στο παράδειγμα της Θεσσαλονίκης στο εκθεσιακό κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης με την δυνατότητα εγκατάστασης επιχειρήσεων για Start Ups.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Keywords
Τυχαία Θέματα