Σεμινάρια ΕΦΕΤ στην Αργολίδα

11:36 25/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας Αργολίδας, σε συνεργασία με το Κεκ Γσεβεε, διοργανώνει σεμινάρια ΕΦΕΤ.

Τα σεμινάρια ,αφορούν ιδιοκτήτες και προσωπικό επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.

Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν υποχρέωση

να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων, βάσει της διαδικασίας που περιγράφεται στην Υπουργική Απόφαση 14708/17-08-07. H εκπαίδευση αυτή στοχεύει στην αναβάθμιση τους με την κατάρτιση σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων σε όλα τα στάδια της τροφικής αλυσίδας και με τελικό σκοπό την διασφάλιση της ποιότητας των παραγομένων προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, η αξιολόγηση θα γίνει από τον ΕΦΕΤ και εφόσον αξιολογηθούν θετικά θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής από τον ΕΦΕΤ ,με διάρκεια ισχύος 5 έτη. Μετά την παρέλευση της 5ετίας πρέπει να εκπαιδευτούν εκ νέου.

Επίσης Βεβαιώσεις που έχουν χορηγηθεί σε συναδέλφους κατά το παρελθόν έχουν λήξει εφ’ όσον έχει παρέλθει πενταετία από την ημερομηνία χορήγησης τους.

Τα προγράμματα αυτά αποσκοπούν στη διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή σύμφωνα με τον Κανονισμό 852/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004 για την υγιεινή των τροφίμων.

Ο ΕΦΕΤ καθορίζει το ελάχιστο περιεχόμενο των προγραμμάτων, εγκρίνει και ελέγχει την υλοποίησή τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, διενεργεί τη διαδικασία αξιολόγησης και εκδίδει τα σχετικά πιστοποιητικά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 27520-27415 από τις 09.00 – 13.00 μ.μ. ή στο γραφείο της Ο.Ε.Β.Ε. Αργολίδας, διεύθυνση Τέλλου Άγρα 5, Ναύπλιο (πλησίον οδού Άργους).

από Δελτίο Τύπου
φωτό: ερτ (αρχείο)

Keywords
Τυχαία Θέματα