Αναμένονται διατάγματα του Τραμπ για «Τείχος» και πρόσφυγες

11:38 25/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολύμηνη απαγόρευση της εισόδου προσφύγων στις ΗΠΑ και ανάκληση αδειών εισόδου (βίζα) για τους πολίτες της Συρίας, αλλά κι έξι άλλων χωρών από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική είναι τα διατάγματα που αναμένεται να υπογράψει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στη χθεσινοβραδινή ανάρτησή του στο Twitter, ο Τραμπ έγραψε: “Μεγάλη ημέρα θα είναι για την εθνική ασφάλεια η αυριανή. Μεταξύ των άλλων θα χτίσουμε το Τείχος!”.

Από τα πρώτα διατάγματα αναμένεται

να είναι η κατασκευή του Τείχους στα σύνορα μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού, αλλά και πρόσθετα μέτρα για τη μείωση του αριθμού των παράνομων μεταναστών που ζουν εντός της αμερικανικής επικράτειας.

‘Επεται, το Προεδρικό διάταγμα που θα απαγορεύει την έκδοση βίζας σε πολίτες της Συρίας, του Ιράκ, του Ιράν, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, αλλά και της Υεμένης.

Ο Στίβεν Λεγκόμσκι, εμπειρογνώμονας για θέματα μετανάστευσης επί Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος διατηρεί το δικαίωμα να περιορίσει την είσοδο προσφύγων, αλλά και την έκδοση βίζας από χώρες ειδικού ενδιαφέροντος, στην περίπτωση που κρίνεται ότι με την απόφαση αυτή, εξυπηρετείται το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ. “Από καθαρά νομική άποψη, θα βρίσκεται ακριβώς εντός των ορίων της δικαιοδοσίας του».

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα