Κοζάνη: Μεγάλη ανταπόκριση για δότες μυελού οστών

10:50 11/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στους 106 ανήλθαν οι δότες δειγμάτων μυελού των οστών στην Λευκοπηγή Κοζάνης, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν χθες (10/8/2016) στο κάλεσμα του Συλλόγου Αιμοδοτών-Αιμοπεταλιοδοτών «Σταγόνα Ελπίδας». Η ίδια διαδικασία για συλλογή δείγματος σιέλου θα γίνει στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα και την Τρίτη 16 Αυγούστου. Ανάλογη διαδικασία θα γίνει και αύριο Παρασκευή 12 Αυγούστου από τις 6 το απόγευμα στο παλιό Δημοτικό Βαθυλάκκου.

Παρόμοια εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση πολιτών ώστε να γίνουν δότες μυελού των οστών πραγματοποιεί

σήμερα (από 10 το πρωί) στο χώρο των αρχαιολογικών ανασκαφών των Αναργύρων Φλώρινας και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα ζωής». Σε προηγούμενη εξόρμηση στο Αμύνταιο και το Πεδινό προστέθηκαν 200 νέοι δότες Μυελού των Οστών, οι οποίοι έδωσαν δείγμα σιέλου.

Η εκστρατεία αυτή γίνεται και για την εξεύρεση μοσχεύματος για τρία νέα περιστατικά λευχαιμίας σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Αμύνταιο για δυο άντρες και μια γυναίκα ηλικίας από 22 έως 25 ετών, που έχουν άμεση ανάγκη για μεταμόσχευση μυελού των οστών, ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση δότη για την 25χρονη από το Τσοτύλι Κοζάνης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα