ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 11 Αυγούστου 2016

10:43 11/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυτοδιοίκηση

«Συγχαρητήρια επιστολή του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ προς τη Χρυσή Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη»

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο Περιφερειάρχηε ΑΜ-Θ, Γιώργος Παυλίδης προς τη Χρυσή Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη που κατάγεται από τη Δράμα, μετά τη διπλή Ολυμπιακή νίκη στο αγώνισμα της σκοποβολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Στο τηλεγράφημα αναφέρεται πως, «Με τον ευγενή αγώνα

σου και την διπλή Ολυμπιακή σου νίκη κάνατε πράξη τα υψηλά ιδανικά του ολυμπιακού πνεύματος, τα αναλλοίωτα στους αιώνες λόγω της σημαντικότητάς τους και της αξίας τους και μας εξυψώσατε.
Η Ελληνική Σημαία έχει άξια παιδιά να την σηκώνουν ψηλά και εσένα Άννα σε πρωταγωνιστική θέση. Ας είναι όλη σου η πορεία γεμάτη χρυσές επιτυχίες, τιμή για την οικογένειά σου που σε πίστεψε και σε στήριξε και για την πατρίδα.
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από την οποία κατάγεσαι, με τις βαθιές ιστορικές ρίζες και το πλούσιο πολιτισμικό και αθλητικό της παρελθόν, αλλά και την σημερινή προσήλωσή μας σε υψηλούς ευγενής στόχους, θα συμβάλλει στο μέτρο του δυνατού για την εδραίωση του αθλήματός σας στον τόπο μας και την υποστήριξη των προσπαθειών όλων στο «ευ αγωνίζεσθαι».
Υποκλινόμαστε στον αγώνα σου», καταλήγει το συγχαρητήριο τηλεγράφημα του κ. Παυλίδη προς την Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη.

Φωταγώγηση ΠΑΜ-Θ σε Κομοτηνή και Δράμα

Επίσης χθες με εντολή Περιφερειάρχη προς τιμήν της Χρυσής Ολυμπιονίκης Άννας Κορακάκη φωταγωγήθηκε το κτίριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή, καθώς και το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Εκπαίδευση
Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών σήμερα

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στη 1 το μεσημέρι στο κτίριο Διεύθυνσης της Π.Ε Ροδόπης και παρέμβαση στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ για την αποτροπή τυχόν απόφασης του ΠΥΣΠΕ εάν αυτή υποβαθμίζει τον αριθμό των πραγματικών αναγκών σε εκπαιδευτικούς.
Οι παραστάσεις διαμαρτυρίας σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών, θα επαναλαμβάνονται σε όλες τις αντίστοιχες συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ, όπου και όποτε εάν γίνουν, στην κατεύθυνση υλοποίησης της απόφασης της Γ.Σ. Δ.Ο.Ε. του Ιουνίου.
Καλούμε το Διευθυντή Εκπαίδευσης και τα 2 διορισμένα από τη Διοίκηση μέλη του ΠΥΣΠΕ (που όλοι τους άλλωστε είναι μέλη του συλλόγου μας) να ταχθούν με την πλευρά των εκπαιδευτικών και όχι με την πλευρά των σχεδιασμών κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ για την περικοπή θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών.

Επιχειρήσεις-Εκθέσεις

Στο πλαίσιο Εορτών της Παλιάς Ξάνθης 2016 διοργανώνεται και φέτος από την Μάρκετινγκ Σαπόρτ, το 3ο Εμπορικό Φεστιβάλ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Μια Εμπορική Έκθεση με σκοπό την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων καθώς και των επιχειρήσεων της Περιφερείας.
Με υψηλή επισκεψιμότητα κάθε χρόνο από Ελλάδα άλλα και από γειτονικές χώρες, οι Γιορτές της Παλιάς Ξάνθης καθιστούν την Έκθεση σημείο αναφοράς και απαραίτητο εργαλείο για όποια επιχείρηση έχει στόχο την ανάδειξη των προϊόντων της.
Παράλληλα με την Έκθεση διοργανώνουμε και την Γιορτή Μελιού, με σκοπό την ανάδειξη αυτού του θησαυρού της φύσης που λέγεται μέλι.
Η είσοδος για το κοινό στην Έκθεση και στην Γιορτή Μελιού είναι δωρεάν.

Εκκλησία

Θα λειτουργήσει και φέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής με πρωτοβουλία της Μητρόπολης εδώ και αρκετά χρόνια και την αφιλοκερδή προσφορά των Καθηγητών.
Το κοινωνικό φροντιστήριο λειτουργεί στην κατάλληλη αίθουσα της Ιερού Καθεδρικού Ναού της Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής
Οι ἐνδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο ιερέα π. Χρυσοβαλάντη Δήμου στόν τηλεφωνικό ἀριθμό 25310 244 57 ή νά τον επισκέπτονται στό Γραφείον του Ιερού Καθεδρικού Ναού.
Οι εγγραφές ξεκινούν από 29 Αυγούστου καί θά διαρκέσουν έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2016.

Μεταφορές-Συγκοινωνίες

Κομοτηνή Κωνσταντινούπολη με 15 ευρώ

Σε έναν δυναμικό οργανισμό εξελίσσετε το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ροδόπης το οποίο πλέον έχει βάλει στα καθημερινα του δρομολόγια και την Κωνσταντινούπολη . Κάθε μέρα στις 1.30 το μεσημέρι και στις 1.30 τα ξημερώματα ξεκινά δρομολόγιο από το ΚΤΕΛ Κομοτηνής σε συνεργασία με μια τουρκική εταιρεία για Κωνσταντινουπολη το οποιο κοστίζει 15 ευρώ.
Εντωμεταξύ το υπεραστικό ΚΤΕΛ πραγματοποιεί και εκδρομές για θρησκευτικό τουρισμό ο οποίος όμως λόγω της κρίσης έχει περιοριστεί από πλευράς των συλλόγων που διοργανώνουν τέτοιου είδους εκδρομές.
Παράλληλα το ΚΤΕΛ νοικιάζει και τις πέτρινες κατασκηνώσεις Μαρώνειας που φέτος φιλοξενεί περισσότερα παιδιά από ποτέ. Και όπως είπε στην ΕΡΑ Κομοτηνής η υπεύθυνη του προγράμματος Σοφια Τοπαλίδου το πρόγραμμα των παιδιών που φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις είναι γεμάτο από δραστηριότητες είτε αθλητικές είτε καλλιτεχνικές είτε με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους.

Πολιτισμός

«Έναρξη 2ου Φεστιβάλ VIA Egnatia»

Εκδηλώσεις τέχνης, πολιτισμού, παράδοσης, αθλητισμού και γεύσεων θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Το 2o Φεστιβάλ VIA EGNATIA ανοίγει τις πύλες του στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας την Πέμπτη 18 Αυγούστου στον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων και μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου όπου το φεστιβάλ λήγει στην Κομοτηνή, θα υπάρχουν πλούσιες εκδηλώσεις με συναυλίες, χορευτικές επιδείξεις ξεναγήσεις, Παρασκευή τοπικών εδεσμάτων, Λευκή Νύκτα Αγοράς.
Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε συνεργασία με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων της ΠΑΜΘ, ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ3 και τα περιφερειακά Ραδιόφωνα της ΕΡΤ Καβάλας, Κομοτηνής και Ορεστιάδας.

Έκτο φεστιβάλ Μαρώνειας- Σαππών

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 6ου Φεστιβάλ Μαρώνειας Σαππών.
Από τις 13 έως τις !5 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο Αντάμωμα των απανταχού Ξυλαγανιωτών στην πλατεία Ξυλαγανής.
Στις 18 Αυγούστου συναυλία για την πανσέληνο του Αυγούστου στη Μαρμαρίτσα Μαρώνειας με τους Λουΐς Μπόρντα και την Γεωργία Βεληβασάκη.
Στις 20 Αυγούστου η θεατρική παράσταση «Εμείς τους ονομάζουμε Γαλάτες», ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι στο μύθο, που θα παρουσιάσει το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

Σύλλογοι

Οι εκδηλώσεις της Ιππαρχίας

Από την πλευρά του ο Πολιτιστικός Σϋλλογος Γυναικών Μαρώνειας η «Ιππαρχία» τη Δευτέρα 15 Αυγούστου στις 9 η ώρα θα πραγματοποιήσει στην Πλατεία Μαρώνειας το λαϊκό του γλέντι
Τέλος την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 και ώρα 10:00, στην Αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών ΙΠΠΑΡΧΙΑ έχει προγραμματισθει εθελοντική αιμοδοσίας Με ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Δήμος Μαρωνείας – Σαπών.

Βραδιές δροσιάς και ξενοιασιάς στο Κάμπινγκ Φαναρίου

Μια βραδιά ξενοιασιάς για μεγάλους και για μικρούς διοργανώνει στις 13 και 14 Αυγούστου ο Σύλλογος των Κατασκηνωτών του Κάμπινγκ Φαναρίου, στο χώρο του κάμπινγκ.
Ειδικά οι δράσεις για τα μικρά παιδιά περιλαμβάνουν πολλά παιχνίδια, κρυμμένου θησαυρού, ζωγραφική προσώπου, κ.α.
Η είσοδος θα είναι δωρεάν στο Kάμπινγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα