Η πολλά υποσχόμενη TOYOTA Gazoo racing

Στόχος μας είναι πάντα να δημιουργούμε ακόμη καλύτερα αυτοκίνητα μέσω του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτό έχουμε πάντα στο μυαλό μας, και για αυτό το λόγο, η ομάδα της TOYOTA GAZOO Racing WRC εργάστηκεεντατικά για εννέα μήνες για την ανάπτυξη του Toyota Yaris WRC.
Μετά από μια έντονηομαδική δουλειά,

το Toyota Yaris WRC απόλαυσε, για πρώτη φορά φέτος, την άνοιξη στους δρόμους της Φινλανδίας, πριν κάνει στροφή για τη Νότια Ευρώπη. Αυτό το εντατικό πρόγραμμα δοκιμών, έχει επιβεβαιώσει ότι το Yaris WRC, που θα αγωνιστεί στην επόμενη σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι , είναι ένα πολύ καλά σχεδιασμένο αυτοκίνητο.

Δέκα εξειδικευμένες δοκιμές καλύπτοντας περίπου 5.000 χιλιόμετρα

Με άκρα μυστικότητα, αλλά γεμάτη με ενθουσιασμό , η ομάδα της
TOYOTA GAZOO Racing WRC ανέλαβε το πρώτο κιόλας shakedown του Yaris WR,C τον περασμένο Μάιο, κοντά στα εργαστήρια της ομάδας στην Puuppola, στη Φινλανδία. Την πρώτη αυτή υποσχόμενη δοκιμή ακολούθησαν πολλές άλλες. Αν και το Toyota Yaris WRC έχει πλέον ολοκληρώσει πάνω από 5.000 χιλιόμετρα οδικών δοκιμών , είναι ακόμα στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής του.

"Έχουμε εργαστεί σκληρά για να είμαστε έτοιμοι στην ώρα μας”, είπε ο Tommi Mäkinen, επικεφαλής της ομάδας, TOYOTA GAZOO Racing WRC." Έχουμε ολοκληρώσει πολλές δοκιμές από το Μάιο και είμαστε στο σωστό δρόμο βάση του προγράμματος μας. Η προσθήκη ενός δεύτερου αυτοκινήτου μας βοήθησε να επιταχύνουμε το ρυθμό και τη διαφοροποίηση των εξειδικευμένων δοκιμών ανάπτυξης. Θέλουμε το αυτοκίνητο να δοκιμαστεί σε όλες τις συνθήκες και σε όλες τις επιφάνειες , έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι για το 2017. "

Δύο Toyota Yaris WRC για καλύτερη αποτελεσματικότητα

Με στόχο την βελτιστοποίηση του προγράμματος ανάπτυξης , ένα δεύτερο Toyota Yaris WRC προστέθηκε στο πρόγραμμα δοκιμών.

"Ο λόγος που δουλεύουμε με δύο αυτοκίνητα είναι επειδή θέλαμε να χωρίσουμε αυτή την ανάπτυξη σε δύο μέρη. Η πρώτη ομάδα βρίσκεται στη Φινλανδία, και ασχολείται με την αξιοπιστία και την αντοχή του αυτοκινήτου, βάση ενός προγράμματος δοκιμών, που επικεντρώνεται στον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων. Η δεύτερη ομάδα δοκιμής επικεντρώνεται στην ανάρτηση και εργάζεται στε άλλες ευρωπαϊκές βάσεις , όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία’’, εξήγησε ο Tom Fowler , αρχιμηχανικός του Yaris WRC. «Δεν έχουμε αρχίσει τις δοκιμές στην άσφαλτο ακόμα, αλλά ήδη διαπιστώνουμε πως οι επιδόσεις του αυτοκινήτου είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Είχαμε τη δυνατότητα μέχρι τώρα να δουλεύουμε χωρίς μεγάλα εμπόδια και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό."

Μια ισχυρή ομάδα οδηγών δοκιμής

Ο Tommi Mäkinen, Juho Hanninen και στη συνέχεια ο Jarkko Nikara είχαν όλη την ευκαιρία να βρεθούν πίσω από το τιμόνι του Toyota Yaris WRC πριν ανακοινώσουν το πρόγραμμα ανάπτυξης για τις διάφορες διαδρομές που επιλέγηκαν.

"Δεν μπορούσα να αντισταθώ, έτσι ήμουν ο πρώτος που μπήκε στο αυτοκίνητο!" παραδέχθηκε ο Tommi Mäkinen. "Η αίσθηση ήταν απίστευτη και ήταν πολύ διασκεδαστικό το οδήγημα του. Είμαστε επίσης πολύ τυχεροί που μπορούμε να έχουμε και τον έμπειρο Juho Haninnen, αφού είναι και ο κύριος οδηγός των δοκιμών μας, καθώς επίσης και τον Jarkko Nikara. Άλλοι οδηγοί αναμένονται να ενταχθούν στην ομάδα ανάπτυξης πολύ σύντομα ».

«Την πρώτη φορά που οδήγησα το Yaris WRC, έμεινα πολύ εντυπωσιασμένος!" είπε ο Juho Hanninen, που είναι ο οδηγός δοκιμών για την ομάδα TOYOTA GAZOO Racing WRC. "Ο χειρισμός και η ισορροπία του αυτοκινήτου ήταν τέλειος! Η δουλειά που έγινε για το σχεδιασμό είναι εξαιρετική. Δεν έχουμε χάσει καθόλου χρόνο διανύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα. Από την αρχή είχαμε ένα πολύ αξιόπιστο αυτοκίνητο χωρίς οποιαδήποτε σημαντικά τεχνικά ζητήματα. Στις αρχικές δοκιμές που έγιναν έξω από τη Φινλανδία, είχαμε αντιμετωπίσει μεγάλη ποικιλία από διάφορες συνθήκες, αλλά η απόδοση του Toyota Yaris WRC ήταν πολύ συνεπής. "

Μια παθιασμένη ομάδα!

Κάθε εβδομάδα, έχουμε νέα μέλη στην ομάδα της TOYOTA GAZOO Racing WRC στην Puuppola, της Φινλανδίας. Είναι πραγματικά κάτι πολύ όμορφο, γιατί παρόλο που τα μέλη της ομάδας έχουν διαφορετικές εθνικότητες – επτά διαφορετικές, , όλοι έχουν ένα κοινό στόχο.

"Σημαίνει πολλά για μένα αυτή η οικογενειακή ατμόσφαιρα που έχουμε πάντα στα εργαστήρια μας εδώ στη Puuppola . Χαίρομαι επίσης που συνειδητοποιώ ότι, αν και οι εγκαταστάσεις μας είναι περισσότερες και τώρα εργοδοτούνται περισσότερα άτομα., αυτή η εργασιακή ατμόσφαιρα παραμένει, σε μεγάλο βαθμό, αμετάβλητη. Δεν υπάρχουν γλωσσικά εμπόδια εδώ. Η ομάδα είναι πολύ ενωμένη και ο καθένας δίνει τον καλύτερο του εαυτό, χωρίς συμβιβασμούς. Πιστεύω πως αυτό είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά για μια επιτυχημένη ομάδα και χαίρομαι που βλέπω πως ο καθένας έχει υιοθετήσει την ίδια προσέγγιση και τραβούν όλοι προς την ίδια κατεύθυνση“, σχολίασε με ενθουσιασμό ο Tommi Mäkinen, επικεφαλής της ομάδας , TOYOTA GAZOO Racing WRC .

Web: www.toyota.com.cy
Facebook: www.facebook.com/toyotacyprus
YouTube: www.youtube.com/toyotacyprus

Keywords
Τυχαία Θέματα