Κοζάνη: Κ. Γαβράς: Συμμετοχή καινούργιων ανθρώπων για να ανταποκριθούν στις δύσκολες καινούργιες καταστάσεις

09:18 8/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μήνυμα στη νεολαία να πιστέψει πρώτα από όλα στην Ελλάδα και να μην εγκαταλείπει την χώρα έστειλε από την Κοζάνη όπου βρέθηκε για συνάντηση και ανοιχτή κουβέντα για θέματα πολιτισμού με την νεολαία της πόλης ο διεθνούς φήμης, καταξιωμένος και βραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.

Μιλώντας σε αποκλειστική συνέντευξη στην ΕΡΤ Κοζάνης

ο κ. Γαβράς υπογράμμισε ιδιαίτερα την ανάγκη «συμμετοχής καινούργιων ανθρώπων για να «ανταποκριθούν» όπως είπε «στις δύσκολες καινούργιες καταστάσεις που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης». Οι λύσεις βέβαια όπως εξήγησε «δεν εξαρτώνται μόνο από την ελληνική κυβέρνηση αλλά και από την Ευρώπη, αφού στην κυβέρνηση έχουν τοποθετηθεί χειροπέδες οι οποίες δεν της επιτρέπουν να κάνει όσα θα ήθελε» και διερωτήθηκε πως «οι άλλοι πολιτικοί τα τελευταία χρόνια άφησαν την κατάσταση να ξεφύγει και να είναι σήμερα δεμένη η χώρα με αυτό το τρομακτικό χρέος». Η κρίση θα ξεπεραστεί με δουλειά και την παιδεία διότι όπως εξήγησε ο ίδιος οι έλληνες έχουμε την δυνατότητα να βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά σε σχέση με τους υπόλοιπους ευρωπαίους.

Αναφερόμενος στην πολιτιστική δημιουργία ο κ. Γαβράς τόνισε πως «το ελληνικό κράτος θα πρέπει να δώσει μεγάλη ώθηση στον πολιτισμό καθώς ο πολιτισμός δίνει την δυνατότητα στους ανθρώπους να πλησιάσουν ο ένας τον άλλον, να μην απομονωθούν καθώς ο ατομικισμός αποτελεί τον χειρότερο εχθρό». Όσον αφορά τον κινηματογράφο και τον ρόλο που αυτός μπορεί να διαδραματίσει είπε ότι «παίζει έναν σημαντικό ρόλο στην Κοινωνία, δεν μπορεί να δώσει λύσεις αλλά μπορεί να θέσει ερωτήσεις που μπορούν να απαντηθούν από τους πολιτικούς άνδρες οι οποίοι πρέπει να βρουν λύσεις».

Μάλιστα ο κ. Γαβράς επέμενε πως οι δημιουργοί του πολιτισμού μπορούν να επηρεάσουν τους πολιτικούς. Πάντως δήλωσε πως υπάρχουν αξιόλογοι νέοι έλληνες κινηματογραφιστές, απηύθυνε μήνυμα η χώρα να αποκτήσει τον ελληνικό κινηματογράφο μέσα σε ένα περιβάλλον σταθερότητας και σχέδιο χωρίς τις συνεχόμενες αλλαγές που προσδιορίζονται και από την αλλαγή υπουργών.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Keywords
Τυχαία Θέματα