Κοζάνη: Εκδηλώσεις στα Αλωνάκια Κοζάνης

13:20 7/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τετραήμερο εκδηλώσεων διοργανώνει ο Μορφωτικός Σύλλογος Αλωνακίων «Πόντος» από την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, με αφορμή την εορτή του Γενέσιου της Παναγίας, στην Αίθουσα του Συλλόγου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα η θεατρική ομάδα του Συλλόγου θα παρουσιάσει το έργο «ο Παλαπάνον», σε σκηνοθεσία του Ανέστη Θεοδωρίδη, το οποίο είναι μια παραλλαγή του έργου «ο Βέβαιας» του Φίλωνα Κτενίδη.

Αμέσως μετά από την παράσταση, που θα δοθεί στις 9.30 το βράδυ, 17 παιδιά του χωριού ηλικίας από 4 έως 14 ετών, θα απαγγείλουν ποντιακά δίστιχα, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί

η ποντιακή διάλεκτος όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο σκηνοθέτης της παράστασης Ανέστης Θεοδωρίδης.

Αύριο Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με ποντιακά Χορευτικά Συγκροτήματα. Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα θα γίνουν τα καθιερωμένα Παιδικά Παιχνίδια και στις 9.30 το βράδυ είναι προγραμματισμένη η βραδιά Νεολαίας. Τέλος, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 10 το βράδυ οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με την Μεγάλη Ποντιακή Βραδιά με καταξιωμένους καλλιτέχνες της ποντιακής παράδοσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις στα Αλωνάκια Κοζάνης πραγματοποιούνται εδώ και 30 χρόνια, προσελκύοντας τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ενώ ιδιαίτερη στιγμή είναι η λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας που οι πρόσφυγες κάτοικοι του χωριού έφεραν μαζί τους μετά την ανταλλαγή.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ:Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα