Καστοριά: Ερώτηση για το ΕΚΑΒ

12:56 7/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ερώτηση με θέμα«Επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης του Τομέα ΕΚΑΒ Καστοριάς» κατέθεσε στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό η βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αντωνίου.Σε ένα Νοσοκομείο, που λόγω της νευραλγικής του θέσης απαιτούνται πάρα πολλές και επείγουσες διακομιδές το μήνα,σημειώνει μεταξύ άλλων η βουλευτής, οι διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Καστοριάς

αναγκάζονται να υπερβάλλουν εαυτόν, προκειμένου να εργαστούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, χωρίς ρεπό, για να υπάρχει 24ωρη κάλυψη της περιοχής και να εξυπηρετούνται ταυτόχρονα και οι έκτακτες διακομιδές προς μεγαλύτερα Νοσηλευτικά Ιδρύματα.

Η κ. Αντωνίου πρσθέτει «Παρά τις διαβεβαιώσεις του Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ, που ανακοίνωσε κατά την πρόσφατη παράδοση των τριών νέων ασθενοφόρων, ότι «ο Τομέας θα ενισχυθεί με προσωπικό πολύ γρήγορα, ενδεχομένως μέσα στον Ιούνιο», το πρόβλημα παραμένει».

Ρωτά τον υπουργό ποιος είναι ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός του Υπουργείου αναφορικά με την ενίσχυση του Τομέα ΕΚΑΒ Καστοριάς και πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει το μείζον πρόβλημα της υποστελέχωσης του. Ρωτά ακόμη ποιες ενέργειες έχουν γίνει από το αρμόδιο Υπουργείο για τις μεγάλες ελλείψεις σε ειδικευμένους γιατρούς, σύμφωνα με την αναφορά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία(ΠΟΕΔΗΝ).

Keywords
Τυχαία Θέματα