Κώστας Βότσης: «Δύο παρατάξεις μαζί για να στηρίξουμε Ευάγγελο Γραμμένο»

16:58 5/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη στήριξη και των δύο παρατάξεων του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Σερρών στον Εύαγγελο Γραμμένο επιβεβαίωσε σήμερα με συνέντευξη του στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών ο Κώστας Βότσης.

Ο Σερραίος παράγοντας, ένας από τους τρεις της Ε.Π.Σ. Σερρών που θα πάρουν μέρος στην Γενική συνέλευση της ΕΠΟ στις 14 Οκτωβρίου ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι και η παράταξη του Αθανάσιου Χατζηπαντελή (υποψηφίου προέδρου στις εκλογές

της ΕΠΣ Σερρών), της οποίας είναι μέλος και από τους βασικούς πυλώνες της, στηρίζει τον Ευάγγελο Γραμμένο (όπως και η παράταξη του Στέφανου Καρυπίδη). Ο κ. Κώστας Βότσης που πήρε τις πιο πολλές ψήφους (11) είπε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών:

«Ήταν δεδομένο ότι από την πλειοψηφία του ΔΣ υπήρχε η θέληση για δύο ψήφους στην παράταξη του κ. Γραμμένου».

Ερ Είναι πρώτη φορά που λέτε δημόσια ποιον στηρίζεται:

Κ.Β. «Το δημόσια, αν το λέγαμε κάποια στιγμή νωρίτερα δεν ξέρω αν θα είχε νόημα και αν μπορεί να έπαιζε κάποιο ρόλο για τις δικές μας εκλογές. Εμείς είχαμε πάρει την απόφαση και αυτοί που έπρεπε να γνωρίζουν τη θέση μας σαν παράταξη ήξεραν τις θέσεις μας. Γνώριζε ο κ. Γραμμένος ότι είμαστε μαζί του και από πάρα πολύ νωρίς. Έχουμε συναντηθεί με την πλευρά του κ. Γραμμένου και αυτά που έπρεπε να μάθουμε εμείς για τις θέσεις της αντιπολίτευσης τα μάθαμε. Είχαμε πάρει την απόφαση μας πάρα πολύ νωρίς. Το ότι δεν βγαίναμε να το διατυμπανίζουμε ήταν μια επιλογή δική μας».

Ερ Άρα ο κ. Γραμμένος ξέρει ότι η ΕΠΣ Σερρών είναι δικιά του:

Κ.Β. «Ξέρει ότι θα πάει 2-1. Η θέση του κ. Χριστοφορίδη είναι γνωστή εδώ και καιρό, ο κ. Γραμμένος ξέρει ότι θα πάρει δύο ψήφους. Θεωρώ δεδομένη και την ψήφο του κ. Τερζίδη, άλλωστε είχε ψηφίσει και στη Γ.Σ. του Ιουνίου».

Ερ Με μια ανάγνωση των αποτελεσμάτων διακρίνουμε μια άτυπη συνεννόηση μεταξύ των δύο παρατάξεων του ΔΣ της ΕΠΣ Σερρών (Χατζηπαντελή-Καρυπίδη):

Κ.Β. «Θα το λέγαμε κι έτσι. Είπαμε ότι έπρεπε πάση θυσία ενόψει των εκλογών να γίνει το 2-1 και έπρεπε να υπάρξει κάποια διαβούλευση μεταξύ μας. Από τη στιγμή που υπήρχε μια κοινή θέση, φαντάζομαι ότι αυτή ήταν η μόνη μας κοινή θέση το τι θέλουμε να στηρίζουμε στις εκλογές της ΕΠΟ, αυτήν την κοινή θέση την βάλαμε κάτω και κάναμε το καλύτερο δυνατό. Η παράταξη μας, η παράταξη του Αθανάσιου Χατζηπαντελή είναι με τον Ευάγγελο Γραμμένο».

Ερ Είχε σχολιαστεί η φωτογραφία με Γκιρτζίκη, Χριστοφορίδη και Χατζηπαντελή σε εστιατόριο των Σερρών. Γιατί έγινε αυτή η συνάντηση:

K.B. «Είχε κυκλοφορήσει τότε και τίποτα δεν μένει κρυφό στην μικρή κοινωνία που ζούμε, είχε βγει το σενάριο περί ανατροπής του κ. Χριστοφορίδη και τελικά εμείς δεν συμπράξαμε με κάποιους ανθρώπους για να κάνουμε την ανατροπή. Ουσιαστικά αυτό ήταν ένα κάλεσμα για μια ηθική επιβράβευση για εμάς που δεν κάναμε αυτήν την κίνηση και από εκεί και πέρα μια ενημέρωση για τις θέσεις που έχει η πλευρά του κ. Γκιρτζίκη. Αυτό ήταν και τίποτα άλλο. Ήταν ένα κάλεσμα που τον τιμούσε και σαν άνθρωπο τον κ. Χατζηπαντελή για αυτό πήγε. Τον καλέσανε για του πούνε ένα μπράβο για την στάση του».

Ερ Σας είχε γίνει πρόταση να ανατρέψετε τον κ Χριστοφορίδη;

Κ.Β. «Ναι είχε γίνει τέτοια πρόταση για ανατροπή του κ. Χριστοφορίδη

Ερ Από ποιόν; Από την παράταξη κ. Καρυπίδη;

K.B. «Δεν είναι της στιγμής να τα λέμε. Ήταν μια πρόταση την οποία εμείς δεν αποδεχτήκαμε. Οι συσχετισμοί σε ένα ΔΣ βγαίνουνε από το τι έχει αποφασίσει το εκλογικό σώμα, τα σωματεία. Από εκεί και πέρα οτιδήποτε άλλο και να κάναμε θα ήταν να το πούμε «μη δημοκρατικό».

Ερ Θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στη Γενική συνέλευση ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ;

Κ.Β : «Πιστεύω ότι θα είναι ένα μήνυμα για τις εκλογές το αποτέλεσμα που θα βγει για την εκλογική επιτροπή, δηλαδή αν είναι 5-0 υπέρ μιας παράταξης θα θεωρήσουμε ότι η νίκη είναι ανοιχτή για αυτήν την παράταξη γιατί οι ψήφοι που θα ρίξουν θα είναι αντίστοιχο με αυτό που θα ψηφίσουν στις εκλογές της ΕΠΟ».

Ερ Για την ανάδειξη αυτών που θα ψηφίσουν στις εκλογές της ΕΠΟ θα υπάρξει και πάλι συνεννόηση των δύο παρατάξεων;

Κ.Β.: «Ναι θα υπάρξει, πρέπει να τηρηθεί το 2-1. Αυτό που θέλει η πλειοψηφία αυτό θα γίνει. Και τα τρία λευκά και οι 11 ψήφοι από την άλλη πλευρά σημαίνει κάτι στις χθεσινές διαδικασίες».

Ερ :Θα μείνει 2-1 μέχρι το τέλος ή θα γίνει 3-0 αν ο Χριστοφορίδης κάνει πίσω όπως είχε κάνει και με τον Ψωμιάδη;

Κ.Β.: «Δεν έχω άποψη για το συγκεκριμένο θέμα. Μάλλον πρέπει ρωτήσετε τον κ. Χριστοφορίδη. Τι να πω εγώ για τον πρόεδρο; Είναι χρόνια παράγοντας στο ποδόσφαιρο και στην ένωση.

Ερ Γιατί θα ψηφίσετε τον Ευάγγελο Γραμμένο;

Κ.Β.: «Μεγάλη κουβέντα. Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη παράταξη διοικεί το ποδόσφαιρο εδώ και 20 χρόνια. Νομίζω ότι είναι συνέχεια όλες αυτές οι διοικήσεις με μια μικρή παρένθεση τη θητεία του Βασίλη Γκαγκάτση. Ήταν η ίδια παράταξη, οι ίδιοι άνθρωποι. Νομίζω ότι έφτασε πλέον η ώρα να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Θα έλεγα και μόνο για το Σερραϊκό ποδόσφαιρο, ξεκινώντας από τον Πανσερραϊκό που αυτές οι διοικήσεις της ΕΠΟ όχι μόνο δεν τον βοήθησαν αλλά δεν τον ήθελαν τον Πανσερραϊκό και με τον κ. Κούτλα και αργότερα με τον αείμνηστο Πέτρο Θεοδωρίδη, ή και στα πέτρινα χρόνια του Πανσερραϊκού στη Γ εθνική. Ξεκινώντας από εκεί, πηγαίνοντας και στις θέσεις των διαιτητών της Ένωσης μας που είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Η προσωπική μου άποψη είναι αυτή. Ότι οι διοικήσεις της ΕΠΟ είχαν στο περιθώριο το Σερραϊκό ποδόσφαιρο. Σίγουρα αυτά μας έβαλαν σε σκέψεις και ψηφίζουμε την παράταξη Γραμμένου αυτήν τη στιγμή».

Ερ Οι παράγοντες της ΠΑΕ Πανσερραϊκός έχουν μεγάλη εκτίμηση προς το πρόσωπο σας.

Κ.Β.: «Η αγάπη για τον Πανσερραϊκό είναι δεδομένη, ήμουν στη διοίκηση και το τι έχει προσφέρει ο καθένας αυτό το κρίνουν άλλοι. Εγώ ξέρω αυτό, ότι μπορούσα να κάνω για τον Πανσερραϊκό και μπορώ να κάνω και από εδώ και πέρα ειλικρινά θα το κάνω με όλη μου την ψυχή. Η αγάπη είναι δεδομένη».

Ερ Ακούγονται πολλά για τις εκλογές της ΕΠΟ. Ότι παίζονται πολλά, χρήματα, υποσχέσεις, κ.α.Ισχύουν;

Κ.Β. «Πολλά έχω ακούσει, πολλά έχω διαβάσει, είναι τόσα πολλά όλα που έχουν γραφτεί για τις εκλογές της ΕΠΟ. Εγώ πιστεύω ότι ήταν ένα πάρα πολύ θετικό βήμα το ότι πηγαίνουν τρεις από κάθε ένωση να ψηφίσουνε κι όχι μόνο ο πρόεδρος. Πιστεύω ότι αυτή η διεύρυνση του εκλογικού σώματος είναι κάτι που θα βοηθήσει να εξομαλυνθεί αυτή η κατάσταση. Να δούνε το ποδόσφαιρο κάποιοι διαφορετικά. Καταλαβαίνεις ότι όσο αυξάνεται το εκλογικό σώμα τόσο πιο δύσκολο γίνεται για αυτούς που θέλουν να μεθοδεύουν πράγματα. Πιστεύω ότι πρέπει να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το εκλογικό σώμα».

Ερ Εσείς δέχεστε πιέσεις; Χτυπάει το τηλέφωνό σας;

Κ.Β. «Σίγουρα, ειλικρινά τώρα πριν τις εκλογές υπήρχαν άνθρωποι που μας ψάξανε να μας βρούνε. Βέβαια κάποιοι μας θυμηθήκανε πολύ αργά. Ειλικρινά υπήρχε μια πίεση αυτές τις μέρες».

Ερ Σας υπόσχονται κάτι;

K.B. « Εγώ, προσωπικά δεν έχω να πω κάτι για αυτό. Τώρα αν έχει ο κ. Χατζηπαντελής που είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο μας. Υπάρχει ένα λεπτό θέμα το ότι έχουμε κι εμείς εκλογές μετά και πιθανότατα εκεί κάποια πράγματα να λέγονται, να μην κρυβόμαστε. Είναι λεπτό θέμα. Εγώ δεν έχω κάτι. Το πιο σημαντικό τώρα είναι οι εκλογές της ΕΠΟ αλλά και ενόψει εκλογών ΕΠΣ Σερρών κάτι λένε, κάτι κάνουνε».

Ερ Εσείς δεν κάνατε δημόσιες εμφανίσεις στο Μακεδονία Παλλάς όπως καποιοι άλλοι (Καρυπίδης, Καλαϊτζίδης)

Κ.Β. «Εγώ δεν μπήκα στη λογική ούτε να αυτοδιοριστώ, ούτε να αυτοπροταθώ, ούτε τίποτα άλλο. Όλα έγιναν μετά από συγκεκριμένη διαβούλευση το πώς θα γίνει αυτό το 2-1. Όταν πάς εσύ πριν 10 μήνες και αυτοπαρουσιάζεσαι αυτό ας το κρίνει ο καθένας. Κάποιοι αυτοδιορίστηκαν. Ήξερε κανένας πριν 10 μήνες αν θα είναι αυτός που θα ψηφίσει; Υπάρχει ένα 15μελές ΔΣ το οποίο απαρτίζεται από ανθρώπους που γνώμη έχουν, άποψη έχουν, οπαδικά αισθήματα έχουν. Πως πας κάπου και λες ότι εγώ είμαι αυτός που θα ψηφίσω ενώ δεν έχεις την έγκριση. Το αφήνω στην κρίση του καθενός».

Ερ Δηλαδή στις εκλογές της ΕΠΟ θα πάνε να ψηφίσουν οι Χριστοφορίδης, Χατζηπαντελής και Καρυπίδης;

Κ.Β. «Υπάρχει μια λογική σε αυτό που λέτε. Δεν το ξέρω είναι νωρίς ακόμα να πούμε».

Ερ το ότι κάνατε μια άτυπη συμφωνία αυτό σημαίνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο για τις εκλογές της ΕΠΣ Σερρών;

K.B. «Χθες συναινετικά είπαμε να εκλέξουμε άτομα στην επιτροπή διαιτησίας ενόψει εκλογών. Είναι προεκλογική περίοδος και θέλαμε να αλλάξει η επιτροπή διαιτησίας με ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με τις εκλογές και αμερόληπτα θα ορίζουν τους διαιτητές».

Ερ Αν δεν κερδίσει η παράταξη του κ. Γραμμένου τι θα γίνει με το κλίμα που δημιουργήθηκε;

Κ.Β «Πραγματικά δεν μπορώ να μπω σε σκέψεις το πώς θα λειτουργήσουμε αν εκλεγεί η άλλη παράταξη. Είναι ένα λεπτό θέμα. Ξέρουμε μέχρι τώρα τι γίνεται. Είναι γνωστό σε όλους ότι λειτουργούν με αποκλεισμούς διαιτητών, με ενώσεις στο περιθώριο, χωρίς χρήματα για μικτές ομάδες και έξοδα κ.α».

Ερ Πάντως φέτος είδαμε διαιτητές ψηλά στους πίνακες μετά από πολλά χρόνια:

K.B. «Δυστυχώς προεκλογικά μας θυμούνται. Αυτό είναι ένα παράπονο δικό μου για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε τόσα χρόνια με τον Χριστόφορο Χριστοφορίδη προσκείμενο στην εκάστοτε διοίκηση της ΕΠΟ. Δεν παίρναμε αυτό που αξίζαμε σαν μεγάλη ένωση. Πιθανότατα δεν είναι του χαρακτήρα του κ. Χριστοφορίδη να ζητάει πράγματα. Σε μια κουβέντα αυτό μου είχε πει «δεν θέλω να ζητάω». Θα μπορούσε ο κ. Χριστοφορίδης γιατί το σέβονταν στην ΕΠΟ, γνωρίζοντας ότι εκλέγεται τόσα χρόνια, να ζητήσει και να κάνει πολλά. Δεν ήταν του χαρακτήρα του να ζητάει πράγματα για την ΕΠΣ Σερρών, για τον Πανσερραϊκο, για τη διαιτησία, γενικά για το ποδόσφαιρο των Σερρών. Βέβαια έχει κάνει άλλα πράγματα στο Σερραϊκό ποδόσφαιρο. Να μην τα ισοπεδώνουμε όλα».

Ερ Αποχωρεί σαν επιτυχημένος ή αποτυχημένος

Κ. Β. «Προσωπική άποψη ότι έχει προσφέρει στο Σερραϊκό ποδόσφαιρο πολλά πράγματα αλλά αυτή η τελευταία θητεία του δεν ήταν καλή. Το παραδέχτηκε και ο ίδιος σε συνεδρίαση του Δ.Σ., είχε πει «ήταν η χειρότερη θητεία που έχω διατελέσει ως πρόεδρος της ΕΠΣ Σερρών» λόγια δικά του που προφανώς είναι γραμμένα και στα πρακτικά. Πάντως η κατάσταση αυτή τον έχει κουράσει και θέλει να φύγει λίγο νωρίτερα, πριν τις εκλογές».

Keywords
Τυχαία Θέματα