Aντιρατσιστικό παιδικό φεστιβάλ στο Πεδίο του Άρεως το Σάββατο 8 Οκτωβρίου

16:55 5/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με κεντρικό σύνθημα «να σπάσουμε όλα τα σύνορα που υψώθηκαν ανάμεσά μας» το «Κενό Δίκτυο», διοργανώνει αντιρατσιστικό παιδικό φεστιβάλ. Χώρος διεξαγωγής η παιδική χαρά στο Πεδίο του Άρεως πίσω από τον δρόμο με τους ανδριάντες των ηρώων της Επανάστασης, όπου θα υπάρχει μουσική, παιδικό πάρτυ με κλόουν, ξυλοπόδαροι, μπαλόνια, κλπ.

Όλα αυτά από τις 12 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ το ακριβές ωρολόγιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των εργαστηρίων θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές: «Tώρα ήρθε επιτέλους ο

καιρός να καλέσουμε όλους τους φίλους μας που πέρασαν αυτά τα 26 χρόνια από τις εκδηλώσεις μας να φέρουν τα δικά τους παιδία στο πάρκο για μια μεγάλη παιδική γιορτή. Ο λόγος που επιλέγουμε την παιδική χαρά του Πεδίον Άρεως είναι ο πολυεθνικός χαρακτήρας της ευρύτερης περιοχής. Μια μεγάλη παιδική γιορτή δεν θα μπορούσε παρά να είναι πολυεθνική. Ονειρευόμαστε έναν κόσμο χωρίς σύνορα, χωρίς κοινωνικές και φυλετικές διακρίσεις, χωρίς ρατσισμό.

Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο που θα χωράει μέσα του όλους τους διαφορετικούς κόσμους, έναν τόπο που θα ζουν μαζί ευτυχισμένοι άνθρωποι από όλους τους τόπους. Στην εκδήλωση θα είναι καλεσμένα όλα τα προσφυγόπουλα και οι γονείς τους που ζούν μαζί μας στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης της περιοχής Βικτώριας- Εξαρχείων(City Plaza, Νοταρά 26, 5o Σχολείο, Όνειρο, Κάνιγγος 22, Νοsotros).

Ο αντιφασιστικός αγώνας απλώνει το κάλεσμα του σε εσάς, τα παιδιά και τους γονείς που θέλουν να δουν τα χαμόγελα όλων των παιδιών να στέλνουν ένα μήνυμα ελευθερίας και αξιοπρέπειας σε αυτή την κοινωνία.
Σε αυτή την γιορτή είναι καλεσμένα, όλα τα παιδιά του κόσμου».

Επίσης τo Κενό Δίκτυο επισημαίνει πως «μέσα από την ευρύτερη εμπειρία που αποκτήθηκε τα τελευταία τρία χρόνια, από την συμμετοχή του στην πολύ επιτυχημένη διοργάνωση του Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών αποφάσισε να οργανώσει φέτος το φθινόπωρο το φεστιβάλ “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” το πρώτο μεγάλο παιδικό αντιρατσιστικό φεστιβάλ για παιδιά από όλο τον κόσμο.

Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει παραστάσεις Παιδικού Θεάτρου, Διήγηση Παραμυθιών, Χορο-Κίνηση, Κουκλοθέατρο, Ταχυδακτυλουργούς, Ζογκλέρς, την δράση «Τα Παιδιά Ζωγραφίζουν το Σύμπαν» με την συνδρομή ζωγράφων, την δράση «Τα Παιδιά φυτεύουν ένα Μεγάλο Δέντρο» με την συνδρομή Γεωπόνων, και θα καταλήγει με ένα μεγάλο παιδικό πάρτυ με Κλόουν και παιδικά τραγούδια από όλο τον κόσμο που θα κάνει όλα τα παιδιά μια μεγάλη, ευτυχισμένη και αγαπημένη παρέα.
Οι συντελεστές, οργανωτές του προγράμματος, οι καλλιτέχνες και επιστήμονες που θα πλαισιώσουν τις παραστάσεις και τις εκδηλώσεις θα προσφέρουν το έργο τους εθελοντικά και αφιλοκερδώς και είναι επιλεγμένοι ανάμεσα στους καλύτερους από τον αντιρατσιστικό χώρο του παιδικού θεάτρου και της εκπαίδευσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα