Κομοτηνή:35 χρόνια παίρνουν τα βουνά

10:16 9/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

35 χρόνια κλείνει φέτος ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής. 35 χρόνια γεμάτα με ορειβασία κι αναρρίχηση. Από το 1982, όταν μια παρέα φίλων του βουνού αποφάσισε την ίδρυση του, έως σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, ωστόσο, η αγάπη για το βουνό και την ορειβασία παραμένει σταθερή.

Σκοπός του Συλλόγου, σύμφωνα με τον πρόεδρο, τον κ.Γιώργο Πετροσιάν εξακολουθεί να παραμένει η διάδοση κατά κύριο λόγο της ορειβασίας αλλά και των άλλων αθλημάτων που σχετίζονται με το βουνό. Για το λόγο αυτό άλλωστε το πρόγραμμα του περιλαμβάνει αναβάσεις και πεζοπορίες διαφόρων βαθμών δυσκολίας,

ώστε να είναι προσιτές τόσο σε έμπειρους όσο και σε αρχάριους της ορειβασίας που θέλουν να έρθουν σε επαφή με το βουνό και τη φύση.

Στήνουν κάλπες οι ορειβάτες

«Συνεχίζουμε τις Κυριακές να ανεβαίνουμε στα βουνά μας. Στις 12 Φεβρουαρίου θα πάμε Παπίκιο από το Χιονόρεμα» δηλώνει ο κος Πρόεδρος σημειώνοντας ότι η φετινή χρονιά είναι χρονιά εκλογών. Θα διεξαχθούν στις 13 Φεβρουαρίου στα νέα γραφεία που βρίσκονται στη Στοά της Βασιλέως Παύλου από τις πέντε το απόγευμα έως τις επτά. Πεντακόσια μέλη αριθμεί ο Σύλλογος, εκ των οποίων για φέτος τα 110 είναι τακτοποιημένα οικονομικώς. Αρκετοί από αυτούς συμμετέχουν σχεδόν κάθε Κυριακή στις αναβάσεις του Συλλόγου.

Λάτρεις των αναβάσεων

Από το 1994 στο Σύλλογο ο κος Πετροσιάν δεν θυμάται, όπως λέει, Κυριακή να έχει αναβληθεί κάποια ανάβαση εντός κι εκτός Ροδόπης, χωρίς να λείπουν και οι αποστολές εκτός Ελλάδας. Την αγάπη για το βουνό των μεγάλων συμμερίζονται και οι μικροί σε ηλικία αναβάτες κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα τη Διοίκηση του Συλλόγου, καθώς διαπιστώνει ότι στις προσπάθειες προβολής της ορειβασίας, του βουνού θα υπάρξει και συνέχεια. «Έχω πει ξανά ότι ο ορεινός όγκος της Ροδόπης μπορεί να προσφέρει οκτώ μήνες τουρισμό» υποστηρίζει ο κος Πετροσιάν σημειώνοντας πως «Χρειάζονται έργα για να επιτευχθεί. Καλή πρόσβαση απαιτείται, οδικό δίκτυο καλής ποιότητας και τουριστικός οδηγός για τις ορεινές διαδρομές.»
Φώτο:Γιώργος Πετροσιάν Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα