Κομοτηνή: Ζητείται ειδικός ακατάσχετος λογαριασμός

10:00 9/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Επτά χρόνια τώρα είμαστε μια κατηγορία μόνοι μας» δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών κι Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης, ο κ. Ανέστης Βαφειάδης μιλώντας για τους ελεύθερους επαγγελματίες μην κρύβοντας τον προβληματισμό του για την κατήφεια που επικρατεί στο χώρο. Σταγόνα της απογοήτευσης αποτελεί η μη υλοποίηση της προ μηνών πρωθυπουργικής εξαγγελίας για τη δημιουργία «ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού» για τις επιχειρήσεις.

«Παρά το γεγονός ότι το εξήγγειλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μιλώντας στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης

δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη» δηλώνει εξηγώντας πως με την δημιουργία ενός τέτοιου λογαριασμού θα πληρώνονταν μισθοδοσία, προμηθευτές, εισφορές, χωρίς σε αυτόν να μπορεί να παρέμβει το Δημόσιο «τραβώντας» κεφάλαια για προηγούμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές της επιχείρησης.

70% των επαγγελματιών αδυνατούν να πληρώσουν

Σύμφωνα με τον κ. Βαφειάδη είναι άμεση η ανάγκη θεσμοθέτησης ενός τέτοιου λογαριασμού. «Ο ειδικός ακατάσχετος λογαριασμός είναι ένα εργαλείο. Η αγορά «βυθίζεται» κάθε μέρα. Το 70% των επαγγελματιών χρωστούν σε εφορίες, δήμους, ασφαλιστικά ταμεία με αποτέλεσμα να δεσμεύονται οι λογαριασμοί τους. Αδυνατούν έτσι οι επιχειρήσεις να καταβάλουν τις οφειλές τους και να λειτουργήσουν, να δημιουργήσουν, να ζήσουν» δηλώνει προβλέποντας παράλληλα ότι το αποτέλεσμα της μη δημιουργίας του «ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού» θα είναι περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη ανεργία.

Τριώδιο με μιζέρια

«Η Κομοτηνή συνεχίζει να ζει τη μιζέρια της. Η έναρξη του Τριωδίου δεν έχει συνοδευτεί και από την έναρξη εκδηλώσεων» δηλώνει ο έμπειρος επαγγελματίας τονίζοντας πως η παρουσία των φοιτητών μόνο προσέδωσε κινητικότητα στην πόλη. Η Ομοσπονδία στηρίζει τις καρναβαλικές εκδηλώσεις του επόμενου τριημέρου. Όσον αφορά τέλος στην Τσικνοπέμπτη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας δηλώνει κατά των όποιων εκδηλώσεων δωρεάν διανομής φαγητού και ποτού εκείνη την ημέρα, καθώς, όπως υποστηρίζει, οι επαγγελματίες θέλουν και πρέπει να δουλέψουν, είναι η μέρα τους. «Είμαι απέναντι. Υπάρχουν άλλες μέρες να κάνουν «μαγγαλιάδες», «σουβλακιάδες» και ό,τι άλλο, τώρα ας βοηθήσουμε τους επαγγελματίες, καταπολεμώντας έτσι την ανεργία και βοηθώντας τις οικογένειες.»
Φώτο: Ανέστης Βαφειάδης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα