Κομοτηνή: Νέο επαγγελματικό ξεκίνημα στην Ελλάδα της κρίσης

08:17 4/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Για τα παιδιά έγινε όλο αυτό» δηλώνει και χαμογέλα στη σκέψη των δυο παιδιών της. Εκείνη εργαζόταν σε λογιστικό γραφείο, ο σύζυγός της σε βιομηχανική μονάδα στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής μέχρι που βρέθηκαν άνεργοι να ψάχνουν πάλι από την αρχή.

«Σκεφτήκαμε τι να κάνουμε για να μείνουμε στην χώρα μας. Δεν θέλαμε να φύγουμε από την Ελλάδα. Υπήρχε η λύση της Γερμανίας, όπου είναι η πεθερά μου,

αλλά εμείς θέλαμε να κάνουμε κάτι στη χώρα μας, να συνεχίσουμε να ζούμε στην Ελλάδα.» δηλώνει η κυρία Άννα Δρίνη. Την συναντήσαμε το πρωί στο χώρο που άνοιξε και λειτουργεί με τον σύζυγός της, ένα αρτοποιείο με café και είδη πρώτης ανάγκης. «Είμαστε ήδη στον τέταρτο χρόνο λειτουργίας, πάνε καλά οι δουλειές, άλλοτε με περισσότερα κέρδη κι άλλοτε με λιγότερα, αλλά τη Γερμανία την έχουμε προς το παρόν γλυτώσει.» δηλώνει. Μοιράζονται τις ώρες λειτουργίας με τον σύζυγός της, το πρωί εκείνη, το απόγευμα ο σύζυγός και το μεροκάματο βγαίνει «το παλεύουμε» λέει και χαμογελά.

«Είναι ο καιρός της έμπρακτης αλληλεγγύης»
Ένα συνοικιακό μαγαζί με τους ηλικιωμένους να υπερτερούν αριθμητικά στην πελατεία της. Προσπαθεί να ικανοποιεί τις ανάγκες τους πάντοτε με σεβασμό. «Φοβόμουν λίγο στο ξεκίνημα» δηλώνει και σημειώνει ότι τόσα χρόνια είχε επαναπαυθεί ως υπάλληλος με έναν σταθερό μισθό. «Τώρα δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει. Τελικά, όμως, αποδείχτηκε ένα καλό βήμα.» Όσον αφορά στο μήνυμα που πήρε εκείνη από αυτή την περιπέτεια της κρίσης; Η κυρία Άννα Δρίνη δεν στέκεται λεπτό να το σκεφτεί «Ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Το σημαντικό είναι να μην το βάζεις κάτω. Να κοιτάζεις με αισιοδοξία το αύριο και να προσπαθείς, να το παλεύεις.» λέει προτρέποντας όλους να μείνουν στον τόπο τους, να μην φύγουν. «Όπως εμείς πρέπει να στηρίξουμε τον τόπο μας, έτσι και ο κόσμος πρέπει να στηρίζει τους νέους που προσπαθούν. Είναι ο καιρός της έμπρακτης αλληλεγγύης. Τα πρώτα χρόνια της κρίσης ο κόσμος είχε απομονωθεί. Τώρα, όμως, παρακινούμενος και από διάφορες πρωτοβουλίες συλλόγων είναι περισσότερο αλληλέγγυος. Όσο μπορεί, βοηθάει. Ανταποκρίνεται αμέσως, όταν βλέπουν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. »
Φώτο: Άννα Δρίνη Ρεπορτάζ,κείμενο,φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα