Πέντε συλλήψεις για λαθραίο καπνό στο λιμάνι του Ηρακλείου

07:57 4/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για κατοχή λαθραίων καπνικών προϊόντων συνελήφθησαν χθες το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου τρεις Έλληνες, ένας 65χρονος, μία 58χρονη και μία 55χρονη, καθώς και δύο αλλοδαποί, ένας 27χρονος και ένας 18χρονος.

Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο από στελέχη του Λιμενικού στον 65χρονο ο οποίος επέβαινε σε δίκυκλο, εντοπίστηκε να έχει στην κατοχή του 48 πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης. Στη συνέχεια, σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε με τη συνδρομή στελεχών του Τελωνείου Ηρακλείου και με ειδικά

εκπαιδευμένο σκύλο ανίχνευσης καπνικών προϊόντων στο σπίτι που μένει με την 58χρονη σύζυγό του, εντοπίστηκαν 273 πακέτα τσιγάρων και 19 συσκευασίες καπνού, διαφόρων επωνυμιών.

Ακολούθησε νέα έρευνα στο σπίτι 55χρονης Ηρακλειώτισσας όπου ο 65χρονος αποθήκευε τα καπνικά προϊόντα και στην οποία εντοπίστηκαν 202 ακόμα πακέτα τσιγάρων και μία συσκευασία καπνού.
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 27χρονος και ο 18χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι, όπως προέκυψε, προμήθευαν τον 65χρονο με τα καπνικά προϊόντα. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους 250 πακέτα τσιγάρων και 20 συσκευασίες καπνού, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι τους, βρέθηκαν επιπλέον 697 πακέτα τσιγάρων και 175 συσκευασίες καπνού διαφόρων επωνυμιών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν συνολικά 1.470 πακέτα τσιγάρων και 215 συσκευασίες καπνού, όλα χωρίς την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, το δίκυκλο, 330 ευρώ 9 κινητά τηλέφωνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα