Κομοτηνή: Νέα σελίδα για την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

21:26 3/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέα σελίδα προσπαθεί να γυρίσει η ΑΔΕΔΥ με τα πέντε Νομαρχιακά Τμήματα της αν. Μακεδονίας Θράκης να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σ’ αυτή την επανεκκίνηση. Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Τριανταφυλλόπουλο, πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης η Συνδιάσκεψη, που διοργανώθηκε στην Αθήνα από την ΑΔΕΔΥ με την συμμετοχή

των Προεδρείων και εκπροσώπων των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών –Μελών της ΑΔΕΔΥ και των Προεδρείων των Νομαρχιακών Τμημάτων «Για πρώτη φορά, εδώ και 26 χρόνια, διοργανώθηκε η Συνδιάσκεψη της Ολομέλειας των Νομαρχιακών Τμημάτων μετά από πρόταση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης το Μάιο . Το επόμενο βήμα ήταν αυτή η Συνδιάσκεψη με στόχο να χαραχθεί η στρατηγική για τη συνδικαλιστική δράση του επόμενου διαστήματος».

Θεσμική αναβάθμιση των Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ

Σύμφωνα με τον κ. Τριανταφυλλόπουλο τα πέντε Νομαρχιακά Τμήματα της Περιφέρειας αν. Μακεδονίας Θράκης λειτουργούν υποδειγματικά. «Καταφέραμε να περάσει σαν πρόταση του συνόλου των Νομαρχιακών Τμημάτων της περιφέρειας μας, η θεσμική αναβάθμιση των Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ σε όλη την επικράτεια και η οικονομική αυτοτέλεια η οποία τώρα δεν υπάρχει» εξηγεί ο κος Τριανταφυλλόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης τονίζει την αναγκαιότητα αναβάθμισης των Νομαρχιακών Τμημάτων «γιατί», όπως τονίζει «διαπιστώσαμε ότι ο συνδικαλισμός στην Επαρχεία είναι πολύ πιο άμεσος και αποδοτικός από ότι είναι από την κεντρική ΑΔΕΔΥ ή από τις Ομοσπονδίες».

Συνδικαλισμός χωρίς στρεβλώσεις

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει αν δεν αφορά ο Συνδικαλισμός την καθημερινότητα του εργαζομένου στον εργασιακό του χώρο και τα προβλήματα του, τότε είναι ένας συνδικαλισμός κομματικός που αποσκοπεί στα συμφέροντα των λίγων. «Ο κάθε ένας αν κάνει το χρέος του με τη συνείδηση του και προσφέρει και καταθέσει με την ψυχή του, θα αλλάξουν τα πράγματα» δηλώνει με βεβαιότητα και σπεύδει να προσθέσει «Μας έχουν περάσει, τα χρόνια των Μνημονίων, το μήνυμα ότι δεν αλλάζει τίποτα, ότι μια Γερμανία αποφασίζει για όλα, είναι τελειωμένη και τελεσίδικη. Δεν μπορώ σαν άνθρωπος να δεχθώ ότι η ζωή μου είναι τελειωμένη από κάποιους ανθρώπους».

Ενημέρωση για όλα τα θέματα

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεδριάσει η Γραμματεία για να αποφασιστεί ποιες θα είναι οι δράσεις; Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις θεματικές για διάφορα ζητήματα, όπως: ασφαλιστικό, υγεία, διαγραφή χρέους, αλλά και ο ρόλος του Δημόσιου τομέα.

«Πρέπει να πούμε στον κόσμο ότι εμείς ενδιαφερόμαστε να αλλάξει ο δημόσιος τομέας προς όφελος του ελληνικού λαού» τονίζει ο κος Τριανταφυλλόπουλος και σημειώνει «Πάντα υπάρχουν στρεβλώσεις και κάποιοι μπορούν και εκμεταλλεύονται τις ιδιότητες τους. Αν θέλουμε ο συνδικαλισμός να είναι γνήσιος και ειλικρινής, θα πρέπει εμείς πρώτα να κάνουμε πρόταση και όχι να είμαστε σε αμυντική στάση και να μας κυνηγάει η εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Πρέπει εμείς οι ίδιοι να πούμε πώς θέλουμε να είναι ο Συνδικαλισμός».

Ανασυγκρότηση της Αποκεντρωμένης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Αναφερόμενος δε στην αυτόνομη συγκρότηση της Αποκεντρωμένης ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, τονίζει ότι οι δομές της θα πρέπει να στελεχωθούν με προσωπικό. «Μια νέα αποκεντρωμένη θα πρέπει να υποστηριχθεί με νέο προσωπικό γιατί το 2010 έφυγε ένα μεγάλο κομμάτι του προσωπικού μας σε Δήμους και Περιφέρειες» δηλώνει και σπεύδει να σημειώσει «Είναι σημαντικές οι αποκεντρωμένες επειδή ο ρόλος που διαδραματίζουν είναι σημαντικός, αφουγκράζονται τις τοπικές συνθήκες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γίνεται, μέσω της αποκεντρωμένης, «πάντρεμα» των πολιτικών με τις τοπικές ανάγκες. Βλέπουμε από την κεντρική διοίκηση να υπάρχει μια τάση αφαίρεσης κάποιων αρμοδιοτήτων, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται ο ίδιος ο φορέας κι αυτό μας ανησυχεί».
Φώτο:Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα