ΕΡΤ Χανίων – Ν. Παπαδάκης: ο Ερντογάν είναι ο πρώτος πολιτικός που αμφισβητεί ευθέως τη συνθήκη της Λωζάνης (audio)

21:15 3/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής μας το γεγονός ότι η συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις εδώ και ένα αιώνα, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων, ο Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Παπαδάκης.

Αυτή τη στιγμή, ο Ερντογάν είναι ο πρώτος κορυφαίος Τούρκος πολιτικός που αμφισβητεί ευθέως και άμεσα τη διεθνή αυτή συνθήκη. Ο κ. Ερντογάν επιχειρεί την εξωτερίκευση της κρίσης,

μετά το τσουνάμι των διώξεων που εξαπέλυσε στην χώρα του με αφορμή την απόπειρα πραξικοπήματος σε βάρος του.

Παράλληλα, υπό την χλωμή αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, είναι βέβαιο ότι επιχειρεί να αναμοχλεύσει τα της συνθήκης προσδοκώντας στα όποια οφέλη. Πρόκειται για έναν απρόβλεπτο πολιτικό, που κατασκευάζει ένα νέο εθνικό ρομάντζο, τόνισε ο κ. Παπαδάκης.

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά τον Ταγίπ Ερντογάν, το θέμα έμμεσα επανέφερε το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και ο Δήμαρχος της Άγκυρας Μελίχ Γκιουκτσέκ με την ανάρτηση που έκανε στο Twitter στο οποίο έγραψε: «Εξαιτίας της Συνθήκης της Λωζάνης, τα μπλε νησιά που φαίνονται παρακάτω δόθηκαν στην Ελλάδα… Και υπάρχουν κάποιοι ξεδιάντροποι που το θεωρούν αυτό επιτυχία.» Ο Δήμαρχος μάλιστα, εντάσσει και την Κρήτη, στην αναφορά του.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων, ο κ. Παπαδάκης:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Keywords
Τυχαία Θέματα