Κομοτηνή: Η ώρα της Δημοκρατίας

21:58 6/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ραντεβού στην Κομοτηνή δίνουν τα μέλη της Αντιπροσωπείας του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημών (Ε.Ο.Π.Ε) και το Νεανικό Τμήμα αυτού (Ε.Ο.ΝΕ.Π.Ε) με αφορμή τον ετήσιο Συνεδριακό Θεσμό, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 – 9 Δεκεμβρίου στις 10:30 στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κομοτηνή. Κεντρικό θέμα του συνεδριακού θεσμού η «Ώρα της Δημοκρατίας».

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξηγεί η Αγγελική

Τσιμίκου, συντονίστρια στην Κομοτηνή, την φετινή χρονιά το θέμα του συνεδρίου έχει τίτλο: «Δημοκρατία και Ιδιώτευση, η μαζική αποχή από την εκλογική διαδικασία: ως μέσο εξέγερσης, πολιτική άγνοια, ένδειξη αδιαφορίας». Όπως σημειώνει η νεαρή φοιτήτρια του Δ.Π.Θ. είναι πολύ σημαντικό στην εποχή μας να λειτουργούμε συναδελφικά και συνεργατικά για έναν κοινό στόχο σπεύδοντας να προσθέσει ότι το ενδιαφέρον των νέων είναι μεγάλο. Γιατί, όμως, έχουν επιλέξει ένα τέτοιο θέμα; «Ίσως να θεωρούμε ότι έχουμε έλλειψη και να την φέρνουμε έτσι στο προσκήνιο» δηλώνει προσθέτοντας «Η Δημοκρατία είναι πολυτιμότερη από κάθε άλλο καθεστώς και πολίτευμα, ακόμη και στη χειρότερη μορφή της» τονίζει.

«Η ειδικότερη θεματική του συνεδρίου αφορά την ιδιώτευση, είναι συνειδητή η αποχή ή απόρροια της απαξίωσης που έχει δημιουργηθεί;» αναρωτιέται ο Ανέστης Σαμουρκασίδης μέλος της διοργανωτικής επιτροπής μιλώντας για το Συνέδριο. Υπεύθυνος για την δράση-διαδικασία του Κοινοβουλευτικού ελέγχου που βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη. «Μια ερευνητική διαδικασία», όπως λέει, «με επισκέψεις σε διάφορες υπηρεσίες. Ασχοληθήκαμε με το ζήτημα των αποζημιώσεων στις θεομηνίες και τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται. Ακόμη και με την έλλειψη των κτιριακών υποδομών στην Κομοτηνή και των ελλείψεων που καταγράφονται παρά το γεγονός ότι η Κομοτηνή είναι έδρα της Περιφέρειας» υποσχόμενος τα αποτελέσματα και αυτής της δουλειάς να παρουσιαστούν στο κοινό της περιοχής.

Στις εργασίες της Πέμπτης και της Παρασκευής αναμένεται πλήθος εισηγήσεων από ομιλητές του ακαδημαϊκού, επιστημονικού και πολιτικού χώρου. «Μέσα στα πλαίσια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί ζωντανό debate ανάμεσα σε πραγματικούς πολιτικούς και πολιτευτές με τη συμμετοχή του πρώην Υφυπουργού Γιώργου Πεταλωτή, του Θάνου Τζίμερου κ.α.» τονίζει η κα Τσιμίκου καλώντας την τοπική κοινωνία να παρακολουθήσει τις εργασίες.
Φώτο: Ανέστης Σαμουρκασίδης Αγγελική Τσιμίκου Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα