Eπεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Αλ. Γρηγορόπουλο (video-photos)

21:06 6/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε η πορεία που πραγματοποίησαν νωρίς το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και οργανώσεις της αριστεράς, με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ένταση επικρατεί στα Εξάρχεια, με ομάδες αντιεξουσιαστών να πετούν καπνογόνα, μολότοφ και βεγγαλικά. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, καθώς και σε 23 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 19 έγιναν νωρίτερα από τα Προπύλαια.

Τα

επεισόδια επικεντρώνονται γύρω από το Πολυτεχνείο, κυρίως στις οδούς Στουρνάρη, Σπύρου Τρικούπη με Τοσίτσα, Χαριλάου Τρικούπη.

Ομάδες αγνώστων έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους, έχουν στήσει οδοφράγματα, κινούνται περιμετρικά της πλατείας Εξαρχείων και συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις. Μέχρι στιγμής υπάρχουν πληροφορίες για δύο καμμένα ΙΧ.

Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 στα Εξάρχεια, στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, στο σημείο όπου έπεσε από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επ. Κορκονέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα