Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 18-5-2017

07:31 18/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ


Πολιτική
Επαφές της Ελένης Λαφτσή με τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΣ

Συνάντηση είχε χθες με τον Γ. Γραμματέα του ΥΠΕΣ Κώστα Πουλάκη στην Αλεξανδρούπολη είχε η Ελένη Λαφτσή, επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης ΠΟΛΗτικής Ανατροπής. Σύμφωνα με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Φ/Β ενθαρρυντικά είναι τα νέα για το θέμα των παιδικών χαρών. «Υπήρξε διάθεση για εξεύρεση άμεσης λύσης!» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, γνωστοποιεί ότι ο Κώστας Πουλάκης τον Ιούνιο θα επισκεφτεί την Κομοτηνή με πρωτοβουλία της ΠΟΛΗτικης ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ με στόχο την ενημέρωση για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη» και όχι μόνο, θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση.

Οικονομία
Ποτέ την Κυριακή λέει ο εμπορικός κόσμος

Με μελανά χρώματα περιέγραψαν το μέλλον των εμπόρων και των επαγγελματιών ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης κ. Ανέστης Βαφειάδης Ανέστης και η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κική Κωνταντινίδου σε περίπτωση που εφαρμοστεί το νέο πολυνομοσχεδίο. Αντιδράσεις στον εμπορικό κόσμο της Ροδόπης υπάρχουν και για την λειτουργία των καταστημάτων τις 32 Κυριακές που προτείνονται σημειώνοντας οι εκπρόσωποί του ότι είναι υπεραρκετές οι 8 Κυριακές για την αγορά της Κομοτηνής. Χαρακτήρισαν δε τα νέα μέτρα που δρομολογούνται πλήγμα για την επιχειρηματικότητα.


Κοινωνία
Απεργία Δικηγόρων

Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους και για σήμερα Πέμπτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες ρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό με απόφαση της Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Από τα καθήκοντά τους απέχουν συμβολαιογράφοι και νοσοκομειακοί γιατροί.

Κάλεσμα ενημέρωσης ΕΝ.ΚΛΩ.

Καλούνται όλοι οι πρώην εργαζόμενοι των ΚΛΩΣΤΗΡΙΩΝ Ν ΡΟΔΟΠΗΣ κ FANCO σήμερα Πέμπτη 18 Μαΐου στις οκτώ το βράδυ στην Λέσχη Κομοτηναίων. Σκοπός της συνάντησης η ενημέρωση όλων για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Κάλεσμα συμμετοχής

Εκδήλωση – συζήτηση διοργανώνουν την Τετάρτη 24 Μαΐου στις 8 μ.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κομοτηνής (Πολύκεντρο Κομοτηνής) η Επιτροπή Ειρήνης Νομού Ροδόπης, ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης, ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης και το Παράρτημα Ροδόπης ΠΕΑΕΑ. Παράλληλα, απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην πορεία ειρήνης την Κυριακή 28 Μαίου , στην Κομοτηνή, που θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ από το στρατόπεδο Παράσχου και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.
Τέλος, διοργανώνουν έκθεση φωτογραφικού υλικού την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής από τις 6 μ.μ μέχρι τις 10μ.μ

Πανεπιστήμιο

4ο Διεθνές θερινό σχολείο

4ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Nottingham Trent University της Αγγλίας διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία από 03 έως 12 Μαΐου 2017 στην Ξάνθη, έχοντας λάβει πολύ θετικά σχόλια από όλους τους συμμετέχοντες τόσο για τη θεματολογία και τη διοργάνωση αλλά και για τις καινούριες εγκαταστάσεις του Τμήματος των Πολιτικών Μηχανικών Δ.Π.Θ. στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων όπου και φιλοξενήθηκε.
Το 4ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας εστίασε στην ανάπτυξη δεξιοτήτων οι οποίες εστιάζουν στους τρόπους εκκίνησης/ επέκτασης μιας νεοφυούς(startup)επιχείρησης .

Ελληνορουμανικές επαφές για το Δημοκρίτειο

Επίσημη αντιπροσωπεία του Ρουμανικού Πανεπιστημίου PETROLEUM-GAS UNIVERSITY OF PLOIESTΙ θα επισκεφτεί σήμερα και αύριο το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με το οποίο έχει υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας μόλις το προηγούμενο καλοκαίρι. Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Πρύτανη Καθηγητή κ. Pascu Mihai COLOJA και τρεις Καθηγητές, εκ των οποίων ο Καθηγητής κ. Dragos Gabriel ZISOPOL είναι μέλος του ρουμανικού κοινοβουλίου και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, με την οποία το Δ.Π.Θ. έχει επίσης ενεργή συνεργασία μέσω σχετικής συμφωνίας.
Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει στις 10:00 επίσκεψη στο κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου, υποδοχή από τον Πρύτανη – Αναπληρωτές Πρύτανη – Κοσμήτορες και Προέδρους Τμημάτων και στις 10:30 επίσημη υποδοχή παρουσία των Μ.Μ.Ε. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Πολυτεχνικής Σχολής στην Ξάνθη. Κατά την επίσκεψη στην Ξάνθη θα είναι παρών και ο Γενικός Πρόξενος της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Martin Salamon.
Την Παρασκευή η αντιπροσωπεία του Ρουμανικού Πανεπιστημίου θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Δ.Π.Θ. στην Αλεξανδρούπολη

Υγεία
Στο Δίκτυο Κέντρων Πρόληψης

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ροδόπης «Ορφέας», με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. , συμμετέχει στο Πανελλαδικό Δίκτυο Κέντρων Πρόληψης (ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε.). Εκπρόσωπος του Κέντρου Πρόληψης στο ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε. είναι η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Σιμπέλ Μουσταφά Ογλού, η οποία και παρευρέθηκε στην πρώτη συνάντηση του Δικτύου που έλαβε χώρα στις 12/5/2017 στην Αθήνα. Μεταξύ άλλων, στη συνάντηση συζητήθηκε το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προέκυψε η δέσμευση του Δικτύου να αγωνιστεί για τη λύση του θεσμικού προβλήματος των Κέντρων Πρόληψης.

Εθελοντισμός

Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη

Εθελοντική δράση προγραμματίζουν την Κυριακή 21 Μαΐου στις 11:00 – 14:00 το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής και την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA), και με την συμμετοχή του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής. Στόχος ο καθαρισμός της παραλίας Αρωγής – Φαναρίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού και της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη».
Ο σκοπός της εθελοντικής αυτής δράσης έχει συμβολικό χαρακτήρα και ο στόχος είναι διττός. Από την μια ενισχύει την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης ενώ από την άλλη προωθεί την ιδέα του εθελοντισμού μέσα από την συνεργασία ανθρώπων με κοινό παρονομαστή: την φροντίδα του τόπου μας!
Αξίζει να σημειώσουμε πως η ειδοποιός διαφορά αυτής της δράσης από άλλες παρόμοιες, είναι η διαδικασία καταγραφής των απορριμμάτων στα ειδικά Δελτία Καταγραφής Απορριμμάτων της HELMEPA, αναδεικνύοντας την αξία της ανακύκλωσης, αφού θα συλλέγονται σε ειδικές σακούλες που θα ανακυκλωθούν.

Πολιτισμός Εκδηλώσεις

Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν την 21η Μαΐου 2017, ημέρα Κυριακή.
Σκοπό έχουν να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκησαν από το 1916 έως και το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.

Θυγατέρες της Πηνελόπης-Τμήμα 423 «Νηρηίδες» Κομοτηνής

Ομιλία με τον Αν. Καθηγητή Ψυχιατρικής & Ψυχοσεξουαλικότητας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δρ. Λουκά Αθανασιάδη, με θέμα «Σεξουαλικότητα και Υγεία» διοργανώνει το Τμήμα 423 των Θυγατέρων της Πηνελόπης “Νηρηίδες”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 19 Μαΐου στις 7:30 μ.μ., στη Λέσχη Κομοτηναίων.

Η Αδριανού

Ο Σύλλογος Αδριανουπολιτών “Η ΑΔΡΙΑΝΟΥ” εορτάζει την συμπλήρωση 15 χρόνων δράσης και δημιουργίας του συλλόγου με την εκδήλωση ΗΧΟΣ – ΛΟΓΟΣ – ΕΙΚΟΝΑ, στη Λέσχη Κομοτηναίων 2ος όροφος ώρα 11:00 την Κυριακή 21 Μαΐου. Στην εκδήλωση ο ομιλητής και Αδριανουπολίτης στην καταγωγή κ. Σάκης Λιπορδέζης θα επιχειρήσει να ταξιδέψει τους ακροατές στην αλησμόνητη πατρίδα την Αδριανούπολη, χρησιμοποιώντας ως μεταφορικά μέσα ΤΟΝ ΗΧΟ, ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ.

Τα χρώματα της Τουρκίας

Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο «Τα χρώματα της Τουρκίας» , θα φιλοξενηθεί απο τον Δήμο Κομοτηνής. Τα έργα φιλοτεχνήθηκαν από εργαζομένους του Νοσοκομείου «Εκπαίδευσης και Έρευνας» της Άγκυρας, όπου τα τελευταία 8 χρόνια πραγματοποιούνται μαθήματα για το προσωπικό του νοσοκομείου. Αύριο Πέμπτη στις 19.00 το απόγευμα θα γίνουν τα εγκαίνια στη Δημοτική Παπαδριέλλειος Πινακοθήκη.

Μητρόπολη

Πρόγραμμα Μητροπολίτη

Στην ακολουθία του εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ἱερό Ναό Ἁγίων Κωνσταντίνου καί Ἑλένης Σαππῶν θα χοροστατήσει στις επτά το απόγευμα του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. Την Κυριακή το πρωϊ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα ιερουργήσει στον πανηγυρί ζοντα Ἱερό Ναό Ἁγίων Κωνσταντίνου καί Ἑλένης Παραδημῆς.

Αστυνομικό Δελτίο

Συνελήφθησαν δύο διακινητές υπήκοοι Πακιστάν οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 6 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας , στο νομό Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 17 και 28 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.
Ειδικότερα, στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 17χρονο και συνοδηγό τον 28χρονο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Ο 17χρονος, στην προσπάθειά του να διαφύγει, επιχείρησε να εξέλθει από την Εγνατία Οδό στον κόμβο Εξοχής, όπου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να εκτραπεί της πορείας του, να προσκρούσει στις προστατευτικές μπάρες και να ακινητοποιηθεί σε παρακείμενους αγρούς.
Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπίστωσαν ότι οι δύο διακινητές, οδηγός και συνοδηγός, προωθούσαν, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.
Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες στο όχημα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Από αυτούς οι διακινούμενοι εξήλθαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ οι δύο διακινητές νοσηλεύτηκαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης.

Αθλητικά

Διεθνές Συνέδριο
Το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΔΣΦΑΑ) ανοίγει για 25η φορά τις πύλες του την Παρασκευή στις 19 Μαΐου. Το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού είναι επετειακό και γιορτάζει 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Σε αυτό το πλαίσιο, φιλοξενεί δυο ακόμα διεθνείς διοργανώσεις: το 1ο Διεθνές Συμπόσιο: «Λειτουργική διαχείριση τραυματισμένων ασκούμενων & αθλητών» και την 1η Διεθνή συνάντηση: «Αθλητισμός & Αναπηρία». Στην πρωτεύουσα της Θράκης θα ταξιδέψουν και φέτος αξιόλογοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να παραστούν στις εργασίες του Συνεδρίου.

Φιλανθρωπικός αγώνας

Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πανθρακικού ανακοινώνει τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 στις 17:30 στο ΔΑΚ Κομοτηνής με αντίπαλο ομάδα φίλων του Θοδωρή Ζαγοράκη, με τη συμμετοχή του ίδιου του πρώην αρχηγού της Εθνικής Ελλάδος κι άλλων Πρωταθλητών Ευρώπης το 2004.
Η αναμέτρηση θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα από τη διάθεση των εισιτηρίων θα διατεθούν στο Σύλλογο Μέριμνας Α.με.Α Νοητικής Υστέρησης Νομού Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», για την ενίσχυση της σπουδαίας δράσης του.
Το αντίτιμο του εισιτηρίου για τον φιλανθρωπικό φιλικό αγώνα θα είναι 5 ευρώ. Εισιτήρια θα διατίθενται καθημερινά από την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 από τη Λέσχη Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πανθρακικού (Παναγή Τσαλδάρη 2 – ΔΑΚ Κομοτηνής) και την ημέρα του αγώνα από τα εκδοτήρια του γηπέδου.

Καιρός

Θράκη

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρα ύφεση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Το βράδυ από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, αλεξανδρουπολη, νέα, μαΐου, πεαεα, ιουνίου, ξανθη, καλοκαιρι, gabriel, θεσσαλονικη, αθηνα, λύση, δραση, europe, συμμετοχή, εικονα, αδριανούπολη, ηχο, λογο, ελλαδα, εισιτήρια, απεργια, κινηση στους δρομους, απεργια μμμ, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, ομαδα διας, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, απεργια μμε, απεργια 11 μαιου, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξια, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απεργια ταξι, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, καιρος, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, ελενη, πολυνομοσχεδιο, αναπληρωτες, δημοκριτειο, το θεμα, αυτοκινητο, θεμα, θρακη, νεα μετρα, πλαισιο, προγραμμα, τα νεα, υφεση, χρωματα, ωρα, αγορα, αδριανούπολη, ασφαλιστικο, ατυχημα, βραδυ, γεγονοτα, γιατροι, δικτυο, δυτικη μακεδονια, δυτικη, εγνατια, αιθουσα, ευρω, εισιτήρια, εκθεση, ενημερωση, εργα, εξι, επτα, επιτυχια, ερευνα, ετων, ιδεα, ιδια, εικονα, ηχο, κελσιου, κικη, κτιριο, λειτουργια, λεσχη, λύση, λογο, μαΐου, μακεδονια, ομαδα, οδηγος, οκτω, οχημα, πακισταν, πεαεα, πεμπτη, πυλες, ρυθμισεις, σαββατο, συζητηση, συνεχεια, συγκεντρωση, συμμετοχή, σχεδιο, σχολειο, σχολια, τμημα, φορα, ωρες, μποφορ, ενωση, europe, gabriel, gas, χωρα, ιδιαιτερα, ιουνίου, κωνσταντινου, κωστας, κυριακη, νοσοκομειο, σημα, θετικα, υγειας
Τυχαία Θέματα