Κομοτηνή: Ένα οικογενειακό κάμπινγκ

21:13 31/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Συμεών Παπαδόπουλος τα τελευταία 15 χρόνια κάθε καλοκαίρι απολαμβάνει τις «θεραπευτικές ιδιότητες» ενός ξεχωριστού κάμπινγκ στο Πόρτο Λάγος της Ξάνθης. Είναι ταμίας του Συλλόγου Ατόμων που χρήζουν ειδικής θεραπείας και υπεύθυνος του χώρου.

«Οι περισσότεροι είναι μεγάλης ηλικίας άνθρωποι που αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο το ιώδιο και τα θεραπευτικά φύκια της περιοχής» δηλώνει και σημειώνει πως, όποιος έρθει μια φορά, έρχεται σίγουρα και δεύτερη και τρίτη. Με αποτέλεσμα, όλοι να γνωρίζονται μεταξύ τους

και να έχουν ίδιες αναμνήσεις από τα καλοκαίρια της ζωής τους.

«Έρχομαι δεκαπέντε χρόνια τώρα επειδή έχω δει κι εγώ όφελος στην υγεία μου. Τουλάχιστον δεν αρρωσταίνω πια το χειμώνα» δηλώνει ικανοποιημένος από αυτή τη συνύπαρξη με τη φύση και τους ανθρώπους. 44 οικογένειες από την Ελλάδα συν ένας τουρίστας από την Πολωνία, που έρχεται κάθε χρόνο επί δέκα και πλέον χρόνια στο κάμπινγκ, απολαμβάνουν την γαλήνη και την ομορφιά του τοπίου.

«Είμαστε σχεδόν σαν μια οικογένεια, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Οι μέρες κυλούν ήσυχα, με το μπάνιο στη θάλασσα, την κουβεντούλα, το χαρτάκι με την παρέα κι ο χρόνος περνά». δηλώνει ο κος Παπαδόπουλος σημειώνοντας πως το τέλος του Αυγούστου δεν σηματοδοτεί τη λήξη του καλοκαιριού. « Έχουμε ένα ακόμη καλοκαίρι μπροστά μας. Το καλοκαίρι εδώ διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο» δηλώνει αποκαλύπτοντας πως τις θεραπευτικές ιδιότητες του ιωδίου και της λάσπης των φυκιών δεν τα απαρνιέται κανείς εύκολα. «Έχουμε μπροστά μας το μικρό καλοκαιράκι» λέει ξανά ο κος Παπαδόπουλος κι επιστρέφει στην «αγκαλιά» του καταπράσινου, οικογενειακού κάμπινγκ στο Πόρτο Λάγος.
Φώτο: Το κάμπινγκ στο Πόρτο Λάγος Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα