Κομοτηνή: Άρωμα Αμερικής και ΑΧΕΠΑ

13:02 27/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

“Όπου με στείλει η Οργάνωση, θα πάω… ” αυτό δηλώνει η Κομοτηναία Μαρία Σοφιανού, συντονίστρια των Θυγατέρων της Πηνελόπης Ελλάδος άρτια αφιχθείσα από την Αμερική. Βρέθηκε μαζί με τον κ. Βασίλειο Πετκίδη, Κυβερνήτη της ΑΧΕΠΑ Ελλάδας στην άλλη άκρη του ατλαντικού ως εκπρόσωπος των Τμημάτων της Ελλάδας με αφορμή σεμινάριο, το οποίο γίνεται ετησίως και φιλοξενεί τους εκάστοτε

Διοικητές της Οργάνωσης ανά τον κόσμο. Εκεί, είχαν την ευκαιρία, να ανταλλάξουν απόψεις για τα projects, τις δράσεις και γενικά την πορεία της Οργάνωσης.

Παρούσα και η Μις Αμερική

Ξεχωριστή στιγμή στις εργασίες του Σεμιναρίου η παρουσία της περσινής “Μις Αμερική”, η οποία μίλησε για την εμπειρία της τη βραδιά των καλλιστείων και τραγούδησε για τους συμμετέχοντες. «Στο διαγωνισμό αυτόν δεν αρκεί να είσαι μόνο πολύ όμορφη αλλά πρέπει να έχεις και κάποιο ταλέντο. Η Μπέτυ Κάντρελ λοιπόν, έχει υπέροχη φωνή, μας τραγούδησε όπερα και ένα κομμάτι από την ταινία Frozen της Disney» δηλώνει η κα Σοφιανού και γυρίζοντας το χρόνο στις ημέρες της παρουσίας της στην Αμερική αναφέρεται και στη δεξίωση που παρέθεσε προς τιμή της Οργάνωσης ο Έλληνας Πρέσβης κ. Χάρης Λαλάκος μας καλωσόρισε, μίλησε με θερμά λόγια για τις ελλημοαμερικανικές σχέσεις και την μεγάλη αξία των Ελλήνων της διασποράς, ενώ ζήτησε από τον νέο Ύπατο Πρόεδρο της Οργάνωσης, τον κ. Άντριου Ζαχαριάδη να διοργανωθεί το επόμενο ετήσιο Ύπατο Συνέδριο της ΑΧΕΠΑ στην Ελλάδα». Πρόκειται για ένα Συνέδριο, που αποτελεί μεγάλη διοργάνωση, καθώς συμμετέχουν μέλη της Οργάνωσης από όλο τον κόσμο.

«Οι Έλληνες»

Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση στην ελληνική πρεσβεία ήταν η Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον κα Diane Cline, η οποία είναι η συγγραφέας του βιβλίου ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ “THE GREEKS” το οποίο αναφέρεται στην τεράστια κληρονομιά που άφησε η αρχαία Ελλάδα στον μοντέρνο κόσμο. Παρουσίασε επίσης και την έκθεση «Οι Έλληνες από τον Αγαμέμνονα έως τον Μ. Αλέξανδρο», η οποία φιλοξενείται στο Μουσείο National Geographic στην Ουάσινγκτον. Είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και του Μουσείου National Geographic για την οποία συνεργάστηκαν αρμονικά ελληνικά και αμερικανικά μουσεία. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που το Μουσείο αυτό διέθεσε και τους 2 εκθεσιακούς του χώρους για μια έκθεση.

«Κεντρικό θέμα της έκθεσης ήταν οι Έλληνες και η προσφορά της αρχαίας Ελλάδας στην τέχνες, τις επιστήμες, τη φιλοσοφία και την πολιτική. Ακόμη και οι τακτικές πολέμου των αρχαίων Ελλήνων στρατηγών είναι αντικείμενο μελέτης από τους σύγχρονους ανώτατους αξιωματικούς. Η έκθεση αυτή είναι πολύ σημαντική καθώς αναδεικνύει τη θέση του ελληνικού πολιτισμού στον παγκόσμιο χάρτη» δηλώνει η κα Σοφιανού, εντυπωσιασμένη ακόμη και τώρα από το θερμό καλωσόρισμα και την υπέροχη φιλοξενία των Ομογενών. «Είναι πολύ θερμοί μαζί μας, αγαπούν την Ελλάδα, δεν κουράζονται να μιλούν για την πατρίδα , τον τόπο καταγωγής τους και τους συγγενείς που έχουν στην πατρίδα».

Στο Καπιτώλειο

Όσον αφορά στις εντυπώσεις της από την Ουάσινγκτον; « Είναι μια υπέροχη πόλη. Είναι ένα θαυμάσιο μέρος για να ζει κανείς. Δεν έχει ουρανοξύστες διότι πιστεύουν ότι κανένα κτίριο δεν πρέπει να είναι ψηλότερο από το Καπιτώλειο. Έχει απέραντα πάρκα, όμορφα μνημεία και θαυμάσια αξιοθέατα και μουσεία όπως το Σμιθσόνιαν, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα μπλοκ μουσείων συγκεντρωμένων σε μια περιοχή που λέγεται The Mall και εκεί βλέπει κανείς τα πάντα». Παρόν και το προεκλογικό κλίμα καθώς οι εκλογές του Νοεμβρίου πλησιάζουν «βλέπει κανείς ατέλειωτα σουβενίρ με τον Τράμπ και τη Χίλαρι (κούπες, μπλουζάκια, σημαιάκια, καπελάκια κλπ.)» δηλώνει η κα Σοφιανού έτοιμη να βρεθεί και πάλι όπου η οργάνωση ΑΧΕΠΑ της ζητήσει.

Κινητή Μονάδα Ματογραφίας στη Θράκη

Προς το παρόν προετοιμάζει με το Δ.Σ. του Τοπικού Τμήματος την έλευση μέσα στον Οκτώβριο της κινητής Μονάδας Μαστογραφίας σε συνεργασία με το Θεαγένιο Νοσοκομείο. Μονάδα η οποία θα επισκεφτεί επίσης την Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη. Στις 23 Οκτωβρίου η κα Σοφιανού θα υποδεχτεί στην Κομοτηνή την Ύπατη πρόεδρο των Θυγατέρων της Πηνελόπης, την κα Jan Spanos και την πρώην Ύπατη Πρόεδρο κα Joanne Saltas, όπως και την διευθύντρια κα Σαβιολάκη σε μια συνάντηση των Τμημάτων όλης της Βόρειας Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα