Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ για την ένταξη των ΔΕΚΟ στο υπερταμείο

12:03 27/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αντίθεσή της στο «ξεπούλημα» των ΔΕΚΟ εκφράζει και η ΑΔΕΔΥ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, και στην οποία ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την απόφασή της να μεταφέρει έξι μεγάλες ΔΕΚΟ και συγκεκριμένα την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, τη ΔΕΗ,

το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, την ΕΛΒΟ και τις Κτιριακές Υποδομές, στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) που θα λειτουργεί υπό την «ομπρέλα» του Υπερταμείου.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταβίβαση αξιών και το μεγαλύτερο ξεπούλημα εθνικού πλούτου στα χρονικά της χώρας μας, το οποίο, μάλιστα, κατευθύνει τους πιο στρατηγικούς και ζωτικούς τομείς-κλειδιά του τόπου στους ιδιώτες», όπως, τονίζεται στην ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ και προσθέτει ότι στηρίζει των αγώνα των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση. ΑΔΕΔΥ και ΓΕΝΟΠ προγραμματίζουν συλλαλητήριο, το απόγευμα στις 18:00 , έξω από τη Βουλή.

Απεργούν οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ

Εικοσιτετράωρη απεργία προκήρυξε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ για την Τρίτη ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου που προβλέπει την μεταφορά της ΕΥΔΑΠ και άλλων ΔΕΚΟ στο υπερταμείο.

Για τη Δευτέρα η Ομοσπονδία ανακοίνωσε τρίωρες στάσεις εργασίας, 12.00 – 15.00 και 15.00 – 18.00 με συγκέντρωση των εργαζομένων στο κτήριο της Λαοδικείας – Ιλίσια στις 10.30. Στη συνέχεια προγραμματίζεται πορεία στη Βουλή όπου και θα επιδοθεί ψήφισμα στον πρόεδρό της.

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Στο μεταξύ, για 11η μέρα συνεχίζουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ την επίσχεση εργασίας ενώ μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα εντοπίζονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Διχογνωμία επικρατεί ανάμεσα σε εργαζόμενους και Διοίκηση για την καταβολή των δεδουλευμένων τριών μηνών.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, έστειλε μήνυμα στον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, να τακτοποιηθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες προς τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ.
Το υπουργείο Μεταφορών από την πλευρά του σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει ένα μήνα δεδουλευμένων των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ προκειμένου τα χρήματα να μην δεσμευτούν λόγω των φορολογικών και άλλων εκκρεμοτήτων του ΟΑΣΘ και να δοθούν στους εργαζόμενους.

Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα